Ahoj, poříila jsem si svou první bialetti konvičku (nerezovou Venus, mám indukci, takže bohužel mi klasický tvar není dopřán), káva je dobrá, ale přeci jen jsem v tomhle ohledu začátečník. Nemáte nějaké typy, aby byla káva ještě chutnější? Případně - jaký typ kávy se vám do ní osvědčil?
Kupuji mletou lavazzu. Lze i illy (stříbrná plechovka).
Káva mi přijde velice chutná, nic nepřidávám. Kdysi jsem slyšela že lze přidat špetku soli či skořice. Neexperimentuji.
Já jsem měla problém s tím, že káva chutnala přepáleně a našla jsem tip, že se má do konvičky dát už hodně teplá voda, než ji postavíš na sporák. Jde to fakt poznat
Já si kupuji kávu v pražírně, mám vlastní mlýnek, takže vždycky vezmu třeba sto gramů něčeho zajímavého.
Typ s teplou vodou je dobrý, díky, zkusila jsem to teď a fakt to funguje- asi že se káva tolik nepřehřeje najednou a je to k ní tak šetrnější předpokládám
Italové říkají, že čím déle se konvička používá, tím je káva lepší Jinak nejvíce mi chutnala káva z Guatemaly.
Cituji mishka: Italové říkají, že čím déle se konvička používá, tím je káva lepší
Pravda, hlavně neumývat saponátem. (jen vodou)
díky za tip s tou teplou vodou! tady se člověk dozví věcí jinak abych nebyla OT, já rozhodně doporučuju kávu z pražíren doubleshot
Reaguji na nena86:
já kupuju většinou v Ebel café - mám to kousek od školy a často tam chodím na kafe s sebou (a na geniální čokoládu se solí a karamelem... oh)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.