Ahoj, poříila jsem si svou první bialetti konvičku (nerezovou Venus, mám indukci, takže bohužel mi klasický tvar není dopřán), káva je dobrá, ale přeci jen jsem v tomhle ohledu začátečník. Nemáte nějaké typy, aby byla káva ještě chutnější? Případně - jaký typ kávy se vám do ní osvědčil?

arrow
profile_image
Tanja77
od 1. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kupuji mletou lavazzu. Lze i illy (stříbrná plechovka).
Káva mi přijde velice chutná, nic nepřidávám. Kdysi jsem slyšela že lze přidat špetku soli či skořice. Neexperimentuji.

arrow
profile_image
noeud
od 17. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem měla problém s tím, že káva chutnala přepáleně a našla jsem tip, že se má do konvičky dát už hodně teplá voda, než ji postavíš na sporák. Jde to fakt poznat

Já si kupuji kávu v pražírně, mám vlastní mlýnek, takže vždycky vezmu třeba sto gramů něčeho zajímavého.
Typ s teplou vodou je dobrý, díky, zkusila jsem to teď a fakt to funguje- asi že se káva tolik nepřehřeje najednou a je to k ní tak šetrnější předpokládám

Italové říkají, že čím déle se konvička používá, tím je káva lepší Jinak nejvíce mi chutnala káva z Guatemaly.

arrow
profile_image
Tanja77
od 1. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji mishka: Italové říkají, že čím déle se konvička používá, tím je káva lepší

Pravda, hlavně neumývat saponátem. (jen vodou)

arrow
profile_image
nena86
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

díky za tip s tou teplou vodou! tady se člověk dozví věcí jinak abych nebyla OT, já rozhodně doporučuju kávu z pražíren doubleshot

Reaguji na nena86:
já kupuju většinou v Ebel café - mám to kousek od školy a často tam chodím na kafe s sebou (a na geniální čokoládu se solí a karamelem... oh)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené