ahoj, právě peču bábovku a chtěla jsem se zeptat, jak se udělá takový ten krásný kakaový pravidelný šnek, co je na průřezu? mám ji chuťově výbornou, ale to kakao mi zkrátka udělá jen obyčejné kolečko,,,díky
Spirálu nevim ale jinak oddelim normálně trochu těsta a zamýchám do něj kakao a pak naleju na testo do formy...vytvoří se takovej ,,mramor,,...ale spirálu pravidelnou? takovej kouzelník nejsem
Swen
no to také tak dělám, ale někdo umí i šneka a prý se to snad dělá drátkem, ale netuším jak
marijka
Sakra až tak jo?! no u nás je jedno celkem co je tam za ornament jelikož je skoro ještě za telpa pryč
Moje mamka to dělá tak, že do formy naleje nejdřív tmavé těsto, přes něj vrstvu světlého, a pak do těsta ponoří vidličku a takovým krouživým pohybem to "promíchne". Aby byla spirála pravidelná, bude to chtít trošku trénovat, ale i mě se tímhle způsobem povedlo něco, co by se dalo označit za ornament
Jojo, taky doma lehce promícháváme vidličkou. A je fakt, že ty spirálky se cvičí dlouho a někdy se stejně nepovedou ale držím palce
Takže nejdřív míň toho tmavého a pak většinu světlého? a až pak vidličkou a míchat dokola do stran nebo odshora dolu nebo jak?
A holky, co třeba čtverečky, neumíte?
Já dám nejdřív do formy jakoby do kříže světlé těsto, do vzniklých "okýnek" a taky do kříže tmavé těsto. Druhou vrstvu dělám úplně stejně, akorát tam, kde byla světlá hmota, dám hmotu tmavou a naopak. Takhle až nahoru. Potom projedu bábobku špejlí (řidší těsto) nebo vařečkou dělám jakoby vlnky kolem dokola (hustší těsto).
Hodně zdaru!!
marijka
no nevím jestli je to přesně to co myslíš,ale já naleju světlé těsto, na to vrstvičku obarvenou kakaem a potom vezmu vidličku a jakoby s ní šroubuju jedním směrem dolů až na dno do světlého těsta a když potom tu vidličku opatrně vyndaváš,tak to světlé těsto se vytáhne ven. No a takhle "obšroubuju" postupně celé kolo a na řezu pak je ten šneček.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.