Chtěla bych poradit ...chci koupit hrnce ségře na vánoce...ale na kvalitnější hnrce značkové bohužel nemám....koukla jsem na smaltované..jsou levné...vím jen že je používá babička...ale o kvalitě vůbec nevím..myslíte že je to dobrá volba?...díky moc za odpovědi...
andre
není...smalt se totiž hodně rychle poškozuje a oprýskává.
pokud můžu radit, věci jako hrnce ( a mnoho jiných věcí) mají být kvalitní, a nemá smysl je kupovat levné. nikdy nebudou skutečně dobré. na určitých věcech nemá smysl šetřit. máme dobré drahé hrnce nerez se silným dnem už skoro dvacet let, a jsou pořád ok.
radši kup něco jiného, na co máš, a co můžeš koupit kvalitní, nebo šetři a příště už budeš mít.
andre
Vlastní zkušenost s nimi nemám, ale slyšela jsem, že v nich vše velice lehce připaluje.
Já mám z nerez oceli se silným dnem a jsou věčné, jsem moc spokojená ( http://www.beckinternational.cz/produkty.php?id=1 ).
Poradila bych ti to co imoen.
framboise
jo vidíš, na připalování jsem zapomněla ...ano, připaluje. a navíc, prý když se smalt oprýskne, pak se z hrnce v tom místě uvolňují ne právě zdravé věci
andre
máme doma nerez hrnce, ale zbylo mi několik smaltovaných a stejnak je používám nejraději
lucinkaf
nám naopak zbylo pár smaltovaných a nepoužíváme je vůbec
nevýhoda nerez s těžkým dnem je jen jedna - jsou docela těžké.
ps_ super hrnec je tlakový hrnec, bez toho ani ránu, hovězí je nejlepší z něho. dokonale měkké.
framboise
přesně ty mám taky, jsou perfektní...
smaltovaný mám jeden, a připaluje se v něm opravdu velmi rychle....
tribit
Jsou fakt dobré-úsporné-jen co je rozehřeji, ztlumím nebo i vypnu, nemusím se bát že se spálím o rukojeti nebo to držátko na pokličkách, např. příprava masa je někde úplně jinde než u běžných hrnců, můžu si je jen pochválit. Dostala jsem je darem a prvně jsem se trochu bála, přece jen je to jiné než s běžnými, teď mi naopak přijde že s běžnými nemumím ani pracovat.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.