Chystáme se s dětmi do Chorvatska a já si lámu hlavu co mám udělat za jídlo na cestu. Napadají mě jen klasika řízky a nějaké ovoce ,zelenina. Nemáte někdo nějakou vychytanou dobrůtku? Něco co není těžký a vydrží dobré i druhý den? Jedeme na blind,tak než se někde usadíme,aby děti neječeli hlady)
U nás vychytaná dobrůtka = "krokodýlí" sendvič s redbullem na benzínce
Ale když jsem byla děcko, tak mi do pionýrského lágru máma sebou pokaždé přibalila ovocný koláč a vydržel i do druhého dne, stejně jak chleba se smaženkou a rajčaty .... Podle mne stejně v tom horku bude spíš žízeň, než hlad.
Sýrové toasty/měkký i plátkový sýr,trošku kečup či dle chuti cokoliv/,nechají se vystydnout a zabalí hezky po jednom do alobalu.V chladícím boxu vydrží bez problémů.K tomu zakousnout nějakou zeleninu.
Já bych si udělala chleba s tuňákem + zelenina. Myslím, že by to do druhého dne mělo vydržet A nebo udělat nějaký těstovinový salát, ale ne s majonézou. A nebo třeba rýžový nákyp.
Já dělám zapékané tousty a pak je jíme studené. Nějákou buchtu, ovoce. Pokud máš lednici, tak třeba i sekanou s chlebem a okurkem
Já na cestu vždy řízečky, ty vydržej a pak kupujeme takový minisalámky - jsou to takový malý válečky z vysočiny a jsou mňam, kupuju je většinou v Intersparu. Nebo bagety, trvanlivé salámy, nejlépe tvrdé (vysočina apod.) A když je nejhůř, pumpy jsou na každém rohu. Ale rozhodně mít sebou nějakou termotašku...
Já dělám na dlouhou cestu listový štrůdl se šunkou a tvrdým sýrem a zeleninou, který upeču v troubě. Vydrží pár dnů a nezkazí se. Teda u nás vydržel max. do druhého dne, protože je fakt výborný.
Cituji aurecon: Já dělám na dlouhou cestu listový štrůdl se šunkou a tvrdým sýrem a zeleninou, který upeču v troubě. Vydrží pár dnů a nezkazí se. Teda u nás vydržel max. do druhého dne, protože je fakt výborný.
Přesně, tohle děláme taky a nebo ještě dělám bagety s taveným sýrem a s rajčaty, okurkou, paprikou, případně salám, ten se taky nezkazí..
A hodně sušenek ) !
Nápodobně... dříve u nás vedly řízky, teď už několik let řízky nikdo na cestu nechce. Nahradili jsme je bagetkama a toastama (oboje doma dělané) + krájená zelenina, někdy třeba ještě bábovka...
Reaguji na aurecon:
Ten děláme i pro návštěvy a všichni se po něm můžou utlouct... Jinak já jsem klasik, pro mě je pořád nejlepší řízek nebo karbenátek s chlebem plus zelenina
Tady holky navrhovaly samé zdravé věci, což je supr.
No já dám ne tak zdravej, ale za to nezničitelnej tip: takový ty polystyrénový chleby s paštikou. Když mi bylo 11, jeli jsme do Španělska autobusem asi 4 dny, protože jsme se zastavovali ve Francii na den. A tohle jsem baštili furt.
Cituji Šárínek: Nahradili jsme je bagetkama a toastama (oboje doma dělané)
Můj přítel, když někam jel, si bagety kupoval, ale jednou jsem mu udělala na cestu doma a on už jiné nechce Doma dělané jsou lepší.
Cituji Janinkaa: Já bych si udělala chleba s tuňákem + zelenina. Myslím, že by to do druhého dne mělo vydržet
Nevydrží a ty bys z toho měla akorát potíže na WC ,tuňák vydrží,ale zavřený v konzervě,takže leda bys si na cestu vzala vše zvlášť a cestou v autě dlabala z konzervynavíc teda jíst cestou ryby......no docela to smrdí.
Určitě vzít termotašku a v té vydrží do druhého dne snad cokoli!
Jinak u nás vede těstovinový salát se zeleninou a kuřecím masem
toasty
bagety
ovoce, zelenina, sušenky
nebo zkus quiche (slaný koláč). je vynikající i studený a můžeš si recept upravit tak, jak ti chutná. na netu bude spousta receptů
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.