Cituji Yasminka: Jaké bys použila ovoce, když teď nejsou čerstvé jahody?
Určitě jsou jahody nejlepší - čerstvé, ale třeba bude dortík dobrý s banánem, kiwi, mandarinkama. Podle toho co má kdo rád (čerstvé i kompotované). Já takhle dělám i řezy se želatinou (piškot, zakysaná smetana, šlehačka a na to ovoce - mandarinky, banán, broskve, hrozny, ananas ... co je a zaliju želatinou).
další možnost:
ovocne_dort.jpg
ovocne_dort_2.jpg
ovocne_dort_3.jpg
Děkuju za nápady - nejspíš udělám ten s hrníčkem - jestli i s konvičkou to nevím, spíš mě místo ní napadlo udělat plát z bílé hmoty jako papír s křížovkama, babi ráda luští a k tomu tužku a brejličky
Jenom dotaz - nevíte kde tu potahovací hmotu koupit ? přes net by se to celkem prodražilo a v cukrárně - no to si nejsem jistá..
Cituji lauritkalo: Jenom dotaz - nevíte kde tu potahovací hmotu koupit ? přes net by se to celkem prodražilo a v cukrárně - no to si nejsem jistá..
Viděla jsem, že něco prodávají v Makru, ale nejsem si jistá ..... Pak jedině vyrobit
Cituji janulik: Na tomto linku je spousta inspirací na dorty i s komentářema........http://www.mimibazar.cz/recepty .php?id=32
Souhlasím, na mimibazaru jsou opravdu bezva recepty, moc fajn maminky. Když jsem něco potřebovala vědět, tak mi ochotně poradily.
Cituji jaromira: Ten druhý dortík je ještě jednodušší když si kytky koupíš, líbilo se mi to takhle nahusto posázený
ten je moc pěkný!
přidávám ještě jeden - ten mám v plánu upéct pro babičku, ale je složitější. Ke kulaté formě musíš udělat ještě roládu a potáhnout ji marcipánem a dozdobit jako stonky.
kytice.jpg
Tak jsem se dneska ptala v Tescu po marcipánu - odkázaly mě do oddělení pudinků .. co mě teda překvapilo, tak za kolik peněž se prodává mini váleček marcipánu - 35,- kč 100g.
Jeden jsem si vzala, kdyby bylo nejhůř, ale myslím, že to raději budu zkoušet vyrobit, ptz jinak by mě celej dort doslova zruinoval.
Dortík se bude vyrábět o víkendu, pak sem určitě hodím foto.
Díky všem za rady.
lauritkalo
Marcipán určitě zvládneš Jednou jsem dělala příteli velké marcipánové srdce a chutnalo dobře, taky jsem ale byla zvědavá, jak to dopadne a v pohodě..
lauritkalo
No to nemůžeš kupovat po těch sukách! To by tě zrujnovalo. Já tyhle suky používám jen na modelování malých postaviček nebo ozdob na dort a to zdělám tak jeden nebo max. dva suky. Na potahování si udělej buď falešný marcipán, recept najdeš v podobném vlákně, nebo ho musíš koupit, ale pokud nejsi z většího města tak těžko. Dá se koupit v Makru větší množství a dát zbytek do mrazáku.
Cituji jaromira: No to nemůžeš kupovat po těch sukách! To by tě zrujnovalo. Já tyhle suky používám jen na modelování malých postaviček nebo ozdob na dort a to zdělám tak jeden nebo max. dva suky. Na potahování si udělej buď falešný marcipán, recept najdeš v podobném vlákně, nebo ho musíš koupit, ale pokud nejsi z většího města tak těžko. Dá se koupit v Makru větší množství a dát zbytek do mrazáku.
No nechci se opakovat, ale ještě by mě zajímalo kdy mám co připravit, aby mi to neztvrdlo, nebo se nerozpadlo .. konkrétně jsem si říkala, že dort bude na pondělí, takže do hrnečku a ozdob (z toho kupovaného marcipánu) bych se pustila v sobotu (někde jsem četla, že je třeba aby ztvrdl a držel tvar), v neděli upeču korpusy a vyšlehám krémy a tu potahovačku budu dělat až naposled - asi by měla taky na chvilku přijít do lednice ne ?
lauritkalo
Moc se mi líbí jedlé fotografie:
http://www.prachenska-cukrarna.cz/dorty-fotogaleri e/dorty-s-fotografii/
méně než
10 příspěvků
Cituji Luciene1: Prosím odkud máš tyhle fotky ovocných dortů s piškotama?
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59567
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=58862
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=43247
tyto mi padly do oka.
Když si dáš do vyhledavače receptů na mimibazaru ovocné dorty - vyjede ti asi 15 stránek s receptama.
Holčiny tak marcipán se mi teda vůbec nepovedl .. nevím čím to je, dělala jsem přesně podle video receptu na netu, dokonce ze stejných surovin - přesněji tato stránka : http://ekucharka.net/modelovaci-hmota-falesny-marc ipan/ a nevím kde se stala chyba .. pořád se lepilo, ať jsem přisypávala cukru, kolik jsem chtěla .. dokonce jsem podmoučila i škrobem a jednoduše dí katastrofe !
Ještě že jsem měla koupený jeden váleček z obchodu - z toho jsem vymodelovala hrnek a talířek .. jestli mi můžete někdo poradit, aby se mi ten marcipán netrhal a jak ho sušit, byla bych Vám moc vděčná .. nechci se znovu pouštět do marcipánu, který se mi nepovedl ..
A četla jsi tu diskuzi pod tím, tam to nějaká paní psala, že se jí to lepí a pak tvrdne a tohle je odpověď:
Dobrý večer Jindro, docela jste mě svou zkušeností překvapila…já už marcipánu udělala vagon a toto se mi ještě nestalo. Jediné, co mě napadá je, že jste jej pravděpodobně neměla dobře rozpracovaný a tuk z mléka se nestačil rozehřát a povolit. To, že to zpočátku lepilo značí, že tam bylo dost vody a proto to možná tak rychle tvrdlo. Problém bývá také někdy v surovinách (příliš tučné nebo odtučnělé sušené mléko, kvalitní olej, zcukernatělý med, který předem rozehřejete. Já používám jen modré mléko Laktino, obyčejný stolní olej a tekutý med. Když tak se přihlaste do fora a písněte mi SZ.
lauritkalo
Pokud jsi tam dala víc vody, tak se přidává nejen cukr, ale i sušené mléko. Dávala jsi med nebo pšeničný sirup? Kolik jsi dala pšeničného sirupu? Já dávám 2 lžičky - ale první jen co zteče se lžičky a druhou celou celou. Sušené mléko používám Laktino - modrý obal krabice.
Dělám podle tohoto recepru:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094
To víte že jsem četla diskuzi - dokonce jsem tam paní nechala vzkaz. Dávala jsem med, ale přesně všechno odměřené a pole receptu ( i vodu, nejdřív ty tři a pak asi půlku čtvrté), proto mi vrtá hlavou, kde je chyba.
Cituji lupinka: Dělám podle tohoto recepru:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094
Ten jsem si uložila taky - z jiné diskuze o dortech tady, ale bohužel už nestihnu koupit ten sirup, nedal by se použít ten medík, jak tam píšou? Netrhá se Ti ten marc. ?
A laktino modré mám taky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.