Ahoj, myslíte si, že je zdravé si každý den vzít polévkovou lžíci medu, nebo by preventivně stačilo ho užívat méně?
Klidně více Medem nic nezkazíš.
nedělala bych to, je to dost cukru. medem sladím, občas ho snídám na něčem namazaný, ale preventivně lžíci denně... na prevenci je lepší med s mateří kašičkou nebo tak
Já si dávám každý den 3 malé lžičky medu do čaje, k tomu přidávám citron a musím říct, že nemocná skoro vůbec nebývám.
Reaguji na Kelča:
Já si ho dávám většinou ráno do kaše 2 lžičky a odpoledne lžičku do jogurtu.
Reaguji na bedrunela: Teď v období chřipek a k tomu citrón, myslím, že je to lepší než chemické vitamíny.
Cukr to sice je, ale obsahuje plno prvků a přírodních látek,které jsou pro tělo důležité. A díky glukoze a fruktoze je snadno stravitelný.
Mimo to podporuje trávení, posiluje nervy a srdce a taky zbavuje organismus jedů.
Takže bych klidně každej den med jedla. Ať už na chleba nebo jen tak.
Cituji Kelča: Teď si nemůžu vzpomenout o kterém mluvili, že je lepší, jestli luční, nebo lesní
Ty lesní obsahují více minerálních látek a stopových prvků
Jeden známý (80 let) sní ročně 10 kg medu a na svůj věk je opravdu velmi čiperný Medem člověk nic nezkazí. Říkala jsem si, že bych ho začala taky takhle konzumovat třeba i místo cukru do kafe atd.
Reaguji na DanielaM:
No pokud sladit, tak rozhodně medem. Ale je potřeba aby byl nápoj chladnější. Myslím max 45°C.
Cituji bucinek07: Ale je potřeba aby byl nápoj chladnější. Myslím max 45°C.
Tak to je pravda, nechápu jak si někdo dá med rovnou do vroucího čaje
Cituji Kelča: A jaký máte raději, tekutý - šlehaný, nebo lesní - luční?
šlehaný med? co to je?
jinak med je výborný, když se ho troška zamíchá do bílého jogurtu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.