Ahoj, denně si dělám zeleninové šťávy, je v nich i mrkev-1až 2ks. Dnes jsem se v zrcadle zhrozila, že jsem nějaká žlutá, je možný, že je to po těch mrkvích? Normálně jsem totiž bílá s modrým nádechem pleti. Neopálím se vůbec. Je možný, že to působí jako betakaroten? Po tom jsem ale nikdy takhle nezežloutla.
Jasně že je to možné.
Google > "mrkev barvivo" > citace z prvního odkazu:
I při vysoké konzumaci mrkve nehrozí člověku žádné nebezpečí, pouze dochází k neškodnému zbarvení kůže do oranžova.
Mrkev obsahuje beta karoten a já jsem ji vždycky jedla před odletem k moři...abych se právě opálila lépe
Cituji Misicka1994: já jsem ji vždycky jedla před odletem k moři
Přesně tak. Mám ji ráda i během roku, ale v létě před dovčou a i tak celkově, když je více sluníčka, tak si raději ten betakaroten vezmu z mrkve než z tobolky
Buď v klidu, pokud je to pro tebe nežádoucí, tak s mrkví přestaň a nebo v menší míře.
Ono jako pokud jí jíš opravdu denně 1-2, tak si myslím, že bys taky jednoho dne mohla být opravdu vyloženě oranžová. Takže všeho s mírou
Přesně toto se stalo kdysi mojí spolužačce, když jsem ještě chodila na střední. Denně konzumovala mrkev a pak zežloutla Ale je to neškodné
Určitě
Reaguji na Caisy: já bych řekla, že nepřirozeně . Před létem jí jím taky pravidelně, ale s mírou... v kombinaci se sluníčkem je to něco jiného. Abys nečekala, že budeš z mrkve něco jako opálená
Piju jí asi už 14 dní, vždycky v kombinaci s něčím jiným. Hezké to teda moc není, spíš vypadám divně a nemocně...Je to jak po špatném samoopalováku, který jde do žluta, ale jen takový nádech. Asi s tím na chvilku přestanu, ale před létem zase začnu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.