Tohle bude asi OT, ale radši budu sladit medem, protože méně škodí peněžence.. Nedokážu si představit, že bych měla kupovat javorový sirup každou chvilku...
Na javorový sirup se chystám už dlouho, ale nevím jak poznám, který je opravdu kvalitní?
Jinak z kalorického hlediska javorový má míň
No to jo sirup trošku leze do peněz ale když už ho mám doma a jen tak leží v kuchyni tak nevím jestli je lepší než med nebo ne...
nějakou dobu jsem sladila medem, ale řekla jsem si, že javorový sirup zkusím a od té doby na něj nedám dopustit. sladím velmi málo, jen ráno do ovesné kaše, takže mi sirup vydrží dlouho - takže tech 200,- za lahvičku tolik nebolí
ale co se týče hubnutí - myslím, že ani s jedním by se to nemělo přehánět. Řekla bych, že sirup je lepší, ale kdo ví...
Každopádně bych ho být tebou zkusila. Je to uplně jiná chuť - taková karamelová. ale záleží jak silný si koupíš (1 je myslím nejméně karamelová, čím vyšší číslo, tím silnější..) takže stačí opravdu troška
Reaguji na labut: kupuji v DM (alnatura BIO) a nebo v pordejnách zdravé výživy, tam myslím jsou jen kvalitní potraviny.
Dobrá tak já to zkusím Je jasné že to nebudu přehánět.Jen tak na ochucení,bez ničeho mi to nejede
holky koupila jsem v Dm javorový sirup jen za 150,- ted ho myslím budou mít v bille v akci za 119,- to už docela jde..
já jsem přešla z cukru na med,sladím si jím i kafe a je to výborný
Javorový sirup je skvělý . Na palačinky a zmrzlinu nemá chybu. Ale jedniná bez kalorií je jenom stévia.
Cituji ilentilka: Ale jedniná bez kalorií je jenom stévia.
stévia? to slyším poprvé. Dala bys mi o tom nějaké info? Děkuji
v DM jsem koupila na slazení Agávový sirup,je hooodně sladivý,stačí malinko,je bez pachuti,takže je chutný i do kávy,není tak drahý jako javorový,co se týče obsahu cukru,oproti javorovému je ho tam o trochu více
javorový na 100g sirupu 66,6 g sacharidů
agávový na 100 g sirupu 76 g sacharidů,ale spotřebuješ množství o 50% méně
srovnání s bílým cukrem nemám,neb na obalu bílého cukru nejsou napsány nutriční hodnoty
Tak javorový sirup je dietology docela doporučovaný, protože jeho sladivost je vyšší než třeba u medu nebo cukru - takže k dosažení stejně sladké chuti do sebe dostanete míň kalorií. Jinak je taky všeobecně pochvalovaná novinka - Cukren. Je z třtinového cukru, chutná údajně jako cukr, ale v těle nemetabolizuje - tzn. tělo z něj nemá žádné kalorie. A jde používat i na pečení i vaření. Chystám se ho vyzkoušet
Více info tady URL
Cituji June: pochvalovaná novinka - Cukren
Taky zajímavé proštuduji to a pak uvidím...Moc děkuju za tip
Cituji June: Cukren. Je z třtinového cukru
omyl,v samotném odkazu,který dává June, je napsáno,že je z cukru řepného
jinak to bude asi chuťově podobné jako všechna jiná náhradní sladidla
co se týká vlivu na zdraví,pořád si myslím,že je lepší přírodní sladidlo v podobě nějakého sirupu,ale to je jen můj názor a pocit,každý to má trochu jinak
Cituji sartre: omyl,v samotném odkazu,který dává June, je napsáno,že je z cukru řepného
Máš pravdu, omlouvám se
Ale údajně to právě má chutnat stejně jako cukr, nemělo by to mít tu pachuť umělých sladidel... až vyzkouším, tak sem napíšu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.