Parní hrnec mám od července, a mám ho ráda hlavně v létě, lepší brambory, nebo míchanou zeleninu jsem snad nejedla. Akorát musím sehnat více info o rýži, ta malá krabička, co je součástí balení by stačila tak mně a psům- a já potřebuju tip pro cca 5 dospělých porcí
Reaguji na netík:
Ale třeba taková pěkná večeře, pařená brokolice, se zálivkou a posypaná sýrem, k tomu pařené brambory, vše posypat sýrem, okořenit... Nuž, u nás by to jistě uspělo...
Reaguji na Censa:
Dá se v tom vašem vařit víc věcí nebo v čem je lepší? (samozřejmě materiál) jen co se týče výkonnosti apod.
Abych je mohla porovnat co se týká použití, musela bych je mít doma oba Jinak výhodu toho našeho vidím v tom, že má digitální displej, možnost nastavení odloženého startu a udržování teploty po uvaření. Dále má funkci Vitamin+, která dodává extra parní ráz, který má ještě urychlit přípravu pokrmů a tím pádem ušetřit vitaminy. Místo misky na rýži, má čtyři skleněné mističky se silikonovými víčky. V těch se dá připravit právě rýže a dále různé pudinky, dezerty a další. Je k němu i kuchařka. Když jsem měla možnost je vidět oba vedle sebe, tak se mi ten náš zdál stabilnější.
Já bych řekla, že v obyčejných je to téměř jedno, snad ještě ten tefal.
Ale přiznám se, že mi to spíš připadá jako vyhozené peníze, protože z toho co jsem viděla...možná, že některé už to umí.... je to stejný efekt, jako když si dáš kastrol a na něj pařáček, protože přísun páry není regulovaný, ale stále stejný. Takže je to jen o výkonu jaký nastavíš.
Chuťově a kvalitou je to velký rozdíl.
I když pořád lepší aspoň takové vaření než úplně ponořené ve vodě, že.
P.s., ale ber mě trochu jako rýpala v tomhle, protože prostě jako skutečné vaření v páře beru jen u samostatné parní trouby, kde je plně regulovaná pára. Jídlo a voda jsou v naprosto oddělených částech (nejen mřížkou) a k jídlu tak jde skutečně jen tolik páry, kolik má.
Cituji Veselka10: je to stejný efekt, jako když si dáš kastrol a na něj pařáček
Nechci vypadat jako nějaký militantní zastánce parních hrnců, to určitě ne Ale nedá mi to nereagovat.
Samozřejmě, že je to obdobné jako pařáček v kastrolu, ale jde asi především o komfort užívání ( většina těchto pomocníků má usnadnit práci). V parním hrnci můžeš uvařit celý oběd najednou během krátké doby. Dolů dáš maso, další miska brambory, další zelenina. Nebo masová směs ze zeleninou a do mističek rýži... je mnoho možností. To na co bys normálně potřebovala x hrnců s pařáčkem prostě naskládáš do jednoho elektrického, zapneš časovač a nemusíš si toho téměř všímat.
Reaguji na Censa:
Proto jsem psala taky dodatek..ber mě trochu jako rýpala.....
O tomhle vůbec nemluvím, komfort je jasný. Já spíš měla na mysl obecně kvalitu pokrmů. Dejme tomu od 1 do 10.
Ve vodě - 1
Parní hrnec - 5
Parní trouba - 10
Ok?
Tak s tím souhlasím a určitě trouba bude jednoznačně parní, ale to aaaaž za dlouho, zatím si chci vystačit s tímto hrncem a jak říká Censa moc se mi líbí že je vše v jednom. Než používat tři hrnce (které ani nemám ). Tak děkuju holky, určitě se těším na brambory, které nejsou "nasáklé" vodou.
Reaguji na netík:
Jo, jo, člověk musí brát v potaz své aktuální možnosti.
Ona je spousta věcí o kterých vím, že fungují ještě lépe než ty které mám, ale na některé si prostě musím počkat.
Reaguji na Censa:
Jsem ráda, že se to vyjasnilo
Někdy to podám asi moc přísně a ostře
Já dostala minulý týden od Tefalu Vitacuisine a je to naprostá bomba. S přítelem ještě nemáme pořádně udělanou kuchyň, protože jsme se stěhovali, takže tohle jsem opravdu uvítala. Jídlo je z něho výborné a zdravé. Hodíte všechno do jednoho, nastavíte několik minut a vůbec se o to nestaráte. Opravdu doporučuju
Jaký byste doporučili? Dle Testovin http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095706689-tes toviny/3772-reportaze/?sekce=2&clanek=493
VC 4003 se ale už neprodává, tak přemýšlím o jeho nástupci Tefal VS 400330 http://parni-hrnce.kvalitnispotrebice.cz/parni-hrn ec-tefal-vs-400330-vitacuisine-compact/
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.