Ahoj, prosím vlastníky/ce dobré mašinky na espresso, aby napsali/y, jaký typ vlastní a jak jsou spokojeni. Chci si nějaký espresovač koupit a stále se nemohu rozhodnout. Do pákového se mi moc nechce kvůli trošku větší pracnosti při přípravě /nutno namlék kávu, upěchovat ji do páky, pak zase umýt od logru atd../ Nejraději bych automat s vestavěným mlýnkem, což je trošku dražší záležitost, tak bych chtěla nějaké reference dopředu. Zamlouvají se mi od firmy Saeco a Gaggia. Ceny jsou kolem 10tis.
Pokud by tedy byl někdo tak hodný a mohl aspoň ve stručnosti odpovědět na tyto otázky:
1/ Jaký typ máte?
2/ Jak dlouho ho máte?
3/ Kupovali jste ho v kamenném obchodě či na internetu? Pokud Vám to nebude vadit, tak prosím název firmy.
4/ Jak asi vysokou pěnu u espressa dělá?
5/ Pokud si na něm připravujete i pěnu do kapučína - jak asi dlouho musíte šlehat?
6/ Měli jste s ním někdy problém /byla nutná oprava v servisu/?

Moc děkuji!

lucieluca
pěnu u espressa
To si pleteš s capuccinem ne? Já jen že jsem ještě espresso s pěnou neviděla.

mishka999

Nene, dobře udělané espresso má nahoře také pěnu. Odborníci na kávičky jí říkají Crema. Je známkou dobrého espressa. Ovlivňuje jí kvalita kávy, kvalita jejího namletí, tlak procházející páry při její výrobě atd.. Dobré Crema se prý pozná též tím, že když na ní nasypeš pískový cukr, tak nějakou dobu nepropadne skrz, ale zůstane na pěně. Má být totiž hustá a patřičně vysoká - kolem 5mm minimálně.

lucieluca
Aha, děkuji za objasnění

lucieluca
samou chválu jsem slyšela na DE longhi, rada Esam, jsou sice dražší - šetřím na něj, ale kvalita je prý výborná. Já jsem pro klasiku s pákou, žádný kapsle (hnusná chuť) a ta práce s tím je příjemná.

např ten ESAM
http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDAView=72 8488574494485574&NNZ=a5x9019
http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDAView=84 2485545524484577&NNZ=a5x9019

designově i funkcemi se mi líbí ale tento:
http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDAView=44 6518544575531577&NNZ=a5x9332

Ahojky, my máme asi 2 roky Saeco Incanto rondo a největší spokojenost, zatím žádný problém, káva výborná, pěna je opravdu vysoká a hustá. Manžel je gurmán na kávu, takže si vaři několikrát denně. Kupovala jsem mu ho v obchodě, no sice v Belgii, kde jsme nějakou dobu bydleli, ale já osobně bych neměla strach objednávat přes internet, je to určitě levnější.

arrow
Neprodává v Bazaru

Zdravím, já mám asi 3,5 roku AEG Electrolux, supercrema 120. V provozu denně několikrát Cena solidní, něco kolem 3 000 Kč. Před dvěma lety jsme ho kupovali i rodičům k Vánocům.
Kávička je vynikající, udělá hustou a bohatou pěnu. Přesně takovou, jak prý se údajně pozná správná káva: po vhození kostky cukru má být chvíli na hladině, pak se propadne a pěna se zavře zpátky .....
Koupili jsem normálně v obchodě....

arrow
profile_image
EvíkS
od 1. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jednoznačně cokoliv od Nespressa. Já mám stroj Krups, používají se do něj kapsle, mají různé síly a aromata. Kapučíno piju téměř jen doma, nad jiným už ohrnuju nos. Espresso má nádhernou hustou pěnu.

arrow
Neprodává v Bazaru

Jednoznačně automat SAECO - jednoduché programování, pohodlná obsluha, ale hlavně výborná káva - zpěňovač (patent Saeca) spaření namleté kávy před vlastní přípravou presa (pro ještě bohatší pěnu a lepší aroma), možnost přímého nasávání mléka na kapučíno, možnost výběru zrnkové nebo mleté kávy atd. Já osobně používám řadu let typ MAGIC deluxe a od doby co ho mám se jaksi zvýšil počet kamarádů pijících kávu Jenom ta cena nebyla tenkrát moc přívětivá [27000,-] dneska stojí polovinu Pěna 5mm až 1cm, poměrně levný provoz na rozdíl od patronových kávovarů, díky vynikajícímu kamenovému mlýnku odpadá problém se sháněním spec. namleté kávy pro páky. Tlak 15 - 18barů.
Edit: předehřev na šálky s možností vypnutí a možnost !pevného připojení na vodu(u tohoto typu kávovaru se standardně nedělá, ale jde dodělat). (sem na to uplně zapoměl)
Jediná nevýhoda automatů je nastavení na kávu - pokud začnete používat jeden druh kávy, tak nastavíte množství a hrubost mletí. Při přechodu na jinou kávu s původním nastavením pak nemusíte dosahovat dobré pěny a chuti.

heelska
a od doby co ho mám se jaksi zvýšil počet kamarádů pijících kávu
Jo, jo, přesně tak ...

Ja mám doma pár rokov Rowentu - je to kombinácia klasického kávovaru a pákového stroja na prípravu espressa. Som spokojná, ale chystám sa kúpiť od Delonghi - aby tam bola len tá páková časť, má dokonca aj ohrev šálok a systém mliečnej peny-pri príprave kapučína dáš mlieko do špeciálnej časti a už ti to iba vypustí mliečnu penu na kávu. A dajú sa použiť aj kapsule.
Myslím, že nie je tak ani dôležitá značka kávovaru, ale hlavne aby mal tlak 15bar alebo viacej (napr. Nespresso stroje majú až 19bar, ale videla som ich len v Rakúsku, káva z nich je skvelá). No a potom samozrejme káva. Ja používam Lavazzu 100% Arabicu, skúšala som už Segafredo, Illy, Dallmayr.... ani z jednej kávy nebolo presso tak vynikajúce ako práve z Lavazzy.
A ešte záleží, či si chceš kávu mleť sama, alebo ti stačí stroj bez mlynčeka a budeš kupovať mletú. Ja kupujem mletú. U nás predávajú Lavazzu síce aj nemletú (a mohla by som si ju mleť na kávovom mlynčeku) lenže tá cena, v Rakúsku kupujem tú istú kávu skoro o polovicu lacnejšie.

arrow
profile_image
Hanullik
od 13. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V práci máme krátce presovač od De Longhi Magnifica - káva výborná, obsluha jednoduchá.. zatím žádný problém. Na internetu se dá sehnat za 15-16tis. kč

Díky moc všem za příspěvky! Doufám, že přibudou další a že se tu možná někdo nechá též inspirovat či bude o něco chytřejší.

heelska
Magic deluxe je dobrá mašina, měli jsme jí myslím v práci. Jenže to mi tenkrát bylo jedno, z čeho a jaké si dělám kafe
Mít ten předehřev /příšerný slovo,co? / šálků na kávové mašince mít nemusím. Od expertů na kafe jsem se dozvěděla dobrej fígl: hrneček, do kterého si chceš udělat kafe jednoduše dáš na chvíli pod tekoucí teplou vodu, utřeš do utěrky a je to. Funkci to splní naprosto stejně.

arrow
Neprodává v Bazaru

lucieluca
Poradim ti jinej fígl, respektive dva: Já používám nerezovej akutermák(taky hezký slovo), než si udělám kafe tak do něj pustím páru a pokud si dělám kafe jako barbar 1/4litru s mlékem a alespoň třemi cukry, tak nejdřív naleju požadované množství mléka, osladím, pořádně rozmíchám cukr s mlékem a dám spařit do mikrovlnky a pak do toho horkého mléka pustím kafe. Má to úplně jinou chuť, než když se nalije mléko do kafe. Zkus a uvidíš, akorát se nesmí to mléko nechat dojít tak daleko, aby se udělal škraloup.

heelska
Hm, zajímavý. Když jsme u těch fíglů, tak mi to připomnělo, že kdysi, když se ještě nedělali dobré rozpustné kávy, které udělaj zalitím horké vody aspoň trošku pěny, tak jsem vídávala ráno kolegyně z práce, jak si v kuchyňce příšerným tempem něco míchá a matlá lžičkou v hrníčku. Nedalo mi to a po čase jsem se zeptala, co to vyrábí. A ona mi řekla, že přišla na to, že když vezme rozpustný kafe, nasype do hrníčku, dá do toho 1-2lžičky cukru a trošilinku vody a bude to tak 10min. míchat na dne hrníčku a pak to přelije horkou vodou, tak jí to udělá krásnou pěnu jak z vídeňské kavárny. Měla pravdu. Následující den nás tam kvedlalo v hrnku asi pět

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené