Potřeboval bych zhubnout, a slyšel jsem, že třtinový cukr jde méně na kila, než ten bílý. Bílý cukr je prý nezdravý. Někdy mám ale pocit, že bílý cukr je lepší, u třtinového cukru nevidím žádné výsledky. Navíc skoro vůbec nesladím, a cukr přidávám jenom do domácích moučníků.
Existují i nějaké jiné cukry, které by se daly použít?
Ahoj bílá cukr opravdu moc zdravý není, je to rafinovaný cukr. Pokud ti nestačí třtinový můžeš zkusit ovocný nebo hroznový. Potom ti taky můžu doporučit stévii- přírodní sladidlo z této rostlinky. Je mnohonásobně sladší než cukr, ale má nulovou kalorickou hodnotu. Z tekutých přírodních sladidel je také dobrý javorový sirup nebo sirup z Agáve, protože mají nižší glykemický index
Neslaď . Já myslím, že pokud sladíš minimálně, jestli třtinový nebo bílý tak to na tvou váhu nebude až zase takový razantní vliv. Ale lepší je určitě třtinový.Ale jak píšu, myslím, že je to jedno! Hlavně Bílkoviny, Sacharidy, Tuky v tom správném poměru. A cvičit. :- )
Cituji Matz: slyšel jsem, že třtinový cukr jde méně na kila
To je podle mě blbost, záleží vždy na množství kalorií, které z dané potraviny přijmeš ať už je to třtinový či rafinovaný cukr. Ale určitě je zdravější
Poslední dobou slyším super ohlasy na sladidlo ze stévie.
Kaloricky to vyjde nastejno, takže není pravda, že po třtinovém cukru nepřibereš - rozdíl je jenom v tom, že není rafinovaný, tudíž by měl být zdravější než bílý cukr, jak už tu padlo. Pokud chceš zhubnout, tak je nejlépe se cukru co nejvíce vyhýbat, nebo zkusit stévii.
bílý cukr je špatný - protože rafinováním mizí všechny minerály a vitaminy tudíž třtinový má v sobě minerály a vitaminy - kaloricky jsou na tom stejně. Zkus stevii má kalorie 0 a je sladší než cukr.
Cituji Matz: že třtinový cukr jde méně na kila, než ten bílý.
blbost, je to úplně stejná sacharóza, jako u bílého cukru, jen je tam trocha hnědého "bordelu", který je tam obvykle vracen zpětně po rafinaci na bílý
To, co se tady kolikrát vydává za třtinový cukr je jen obarvený rafinovaný cukr. Opravdový třtinový cukr najdeš pod názvy např. demerara, muscovado. V supermarketu jsem je teda nikdy neviděla, leda v obchodech se zdravou výživou. Každopádně je nejlepší nesladit vůbec.
Cituji nency: bílý cukr je špatný - protože rafinováním mizí všechny minerály a vitaminy
To je sice pravda, ale pravda je i ta, že v nerafinovaném cukru jsou plísně a jiné škodlivé mikroorganismy, které se právě rafinací zabíjejí. Je celkem početná skupina lékařů, kteří nerafinovaný cukr rozhodně nedoporučují.
Ale jak píší holky, stévie je výborná náhrada a sladí dobře. Jde ji i pěstovat doma v květináči a sladit lístečky. Do buchet jde zase dělat odvar z těhle lístečků.
Cituji Matz: Někdy mám ale pocit, že bílý cukr je lepší, u třtinového cukru nevidím žádné výsledky. Navíc skoro vůbec nesladím, a cukr přidávám jenom do domácích moučníků.
Existují i nějaké jiné cukry, které by se daly použít?
Pokud jíš domácí moučníky,tak je už úplně jedno čím je osladíš.Moučník dieta není
jako sladidlo u diety je nejlepší med nebo stévie...nic dalšího bych zbytečně nezkoušela...třinový cukr je zdravější varianta rafinovaného bílého cukru...takové menší zlo, ale zdravý a dietní rozhodně není
Pokud opravdu sladíš minimálně, tak jak píšeš, tak si myslím, že troška jakéhokoliv cukru není na škodu, chce to hlavně pravidelný pohyb.. Pokud,ale hledáš zdravé sladidlo, s minimem kalorií můžu ti z vlastní zkušenosti doporučit Stévii drcenou. Je sladší než cukr, jen na tu chuť si budeš muset trošku zvyknout Normalně ho přidavam i když peču, koktejlu apod. Jinak za mě zbytečně nesladit..
Doporučila bych buď nesladit vůbec (velmi brzy se na to dá zvyknout) nebo jen medem. Hlavně žádná umělá sladidla.
Cituji Tiakia: Pokud jíš domácí moučníky,tak je už úplně jedno čím je osladíš.Moučník dieta není
A jo, toho jsem si ani nevšimla .
Také doporučuji stévii. Ta je přírodní. Žádné umělé sladidla.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.