Reaguji na ShoesManiac: No už předem je jasné že budeš těhule na sakra vysokých podpatcích Taky si myslím že taková panika kolem jídla je zbytečná...když mi to nezakáže doktor,nebo mi z toho prostě není špatně,nevím proč bych si to nedala...
Cituji adrianqa: už předem je jasné že budeš těhule na sakra vysokých podpatcích
jasňačka
Budu mít určitě holčičku, tak ať si zvyká jak se na tom chodí
Cituji adrianqa: když mi to nezakáže doktor,nebo mi z toho prostě není špatně,nevím proč bych si to nedala...
tohle řekl doktor i kamarádce..
Cituji Ivčáááá: tatarák
Tak tomu bych se teda radši obloukem vyhla, ale těhotná jsem ještě nebyla, tak nevím no.. Ale tatarák neni moc bezpečnej prý ani pro dívky co ještě nerodily natož si ho dávat v těhotenství...
Já ho teda miluju .
Ale jinak bych řekla, že všechno je individuální - tělo si řekne co potřebuje..
Jedla jsem všechno kromě plesnivých sýrů a výrobků z čerstvých vajec - sněhy a majonézy, a to kvůli riziku listerie a salmonelózy.
Těhotné by neměly jíst syrové maso (např. zmiňovaný tatarák), sýry s modrou plísní, mořské plody a obecně potraviny, u kterých je nebezpečí nakažení listerií, salmonelou atd.
Jako panika mi to tedy napřijde, proč zbytečně riskovat....
Cituji adrianqa: Jo,asi tak jako se "údajně" nesmí chodit na barvení vlasů,na nehty a já nevím co všechno...moc to přeháníš
Tak negativní vliv barvení vlasů na plod nebyl nikdy prokázán, naproti tomu zkus si najít, co s plodem může způsobit třeba listerie...
Ahoj, také jsem těhotná a nejím sýry typu niva, hermelín, prostě plísňové. Také jsem někde četla že by se neměla jíst paštika, ale já si jí občas dám No a pak syrové maso, někdo mi říkal že ani sushi (syrová ryba).
Cituji Aishenka: No a pak syrové maso, někdo mi říkal že ani sushi (syrová ryba).
no sushi teď nepozřu ani omylem - žaludek mi to nedovolí
Fakt se mi hodně osvědčilo naslouchat, tělo si řekne
Tak já jsem se vyhýbala plísňovým sýrům, ale i dost uzeninám, tataráku, myla jsem pořádně zeleninu, pořádně jsem propekala maso atd.
Doktor mi dal přímo brožůrku, jakým jídlům se mám vyhýbat. Znám pár žen, které potratily kvůli listérii, protože si daly třeba hermelín apod.
Na tu listérii bych si fakt dávala pozor, protože způsobuje potrat či postižené dítě a není to jen fáma, ale tohle se skutečně děje. Zrovna když jsem byla těhotná, tak byla aféra, protože listérie byla dost rozmnožená a i v Televizních novinách byla paní, která kvůli tomu potratila.
Dále jsem se vyhýbala bylinkám, které se nemají v těhotenství a vyhýbala jsem se i játrům. Jakože játrové knedlíčky v polévce jsem normálně jedla, ale ne třeba normální játra (ty nejím ani mimo těhotenství), protože hodně vitamínu A může způsobit kontrakce a třeba ve 20. či 30. týdnu to je nic moc.
já jsem jedla snad všechno, bylo mi to vcelku jedno - včetně Hermelínů atd. Tyhle omezení mi připadají na palici.
Reaguji na Amnesia: No kdybys kvůli toho potratila nebo se ti narodilo postižené dítě, tak bys mluvila jinak.
marketakr
Ahojky,tak já jsem se v těhotenství vyhýbala všem zrajícím sýrům,nepasterizovaným produktům,všem poživatinám,kde bylo syrové vejce,samozřejmně jsem si nechala zajít chutě na tataráka.Moc tady nesouhlasím s většinou holek,co píšou,že můžeš jíst všechno.Já hned po porodu začala jíst všechno a taky to dopadlo tak,že jsem opravdu 1,5měsíce po porodu listeriozu chytla,prý jsou k tomu ženské v těhotenství ,po porodu a starší ročníky víc náchylnější,tím,že je jejich tělo hodně oslabené.Tak jsem byla nakonec ráda,že jsem po dobu těhotenství opravdu dodržovala režim a listerii chytla,až o nějaký ten pátek dýl.Takhle mě přeléčili antibiotikama a bylo to.. .
Reaguji na Lucrezia: tak to já mám štěstí, od začátku žádné potíže, a to jsem si myslela že určitě budu ten typ kterému bude zle od rána do večera
marketakr
je dobře,že jsi opatrná,pár měsíců se to přece bez těch potravin dá přežít,pak už můžeš baštit,co chceš.Mně by ani nenepadlo riskovat zdraví mimča,když vím,že je,i když velmi malá možnost nákazy.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.