Moc díky.... no ja našla na merrylinka cz. spoustu isnpraci a receptu a ted jsem si vytvorial seznam podle vašich rad a podle toho, co jsem našla na netu a myslím, že se do těch 4 stovek vejdu, alespon to zatim tak vypada. Určitě vám dám vědět, jak jsem dopadla
Zanet96
s jakými bylinkami ho děláš. Já má jen jeden recept, tak že bych vyzkoušela něco jiného
souhlas. Když se sojové maso dobře připraví tak ani můj otec masožrout nepoznal, že to není maso
z ryb doporučuju pangase...je bez kostí, takže děti se nemusí bát úrazu a hodně často ho mívají v akci...já ho dělám alespoň dvakrát týdně
Souhlasím s tím,že hrozně záleží na tom,co si představuješ pod pojmem "vařit zdravě" jestli chceš jenom vyměnit polotovary za normální jídla,tak máš nepřeberné množství možností a receptů jak na netu,tak v každé kuchařce ale pokud chceš vyloženě zdravá a třeba i dietní jídla,tak třeba takovou čočku se slaninou bych moc nedoporučovala. Hlavně ryby,kuřecí maso, krůtu atd.,všechno bych dělala ve vodě nebo na pánvičce na sucho jako přílohu bych doporučila neloupanou celozrnou rýži nebo celozrný těstoviny,brambory jsou také dobré ale bohužel takováhle jídla zrovna levně nepořídíš za zdraví se holt musí připlatit
Cituji estrellita: z ryb doporučuju pangase
jj,to je moc dobrá ryba nebo pak klasicky filé a já osobně mám hrozně ráda lososa-ten je taky bez kostí
Cituji adellka: A co třeba tuňák v konzervě, myslíte, že je také nezdravej?
Nemyslím, že by tuňák v konzervě byl nezdravý, proč? Právě naopak. My kupujeme konzervovaný tuňákový stejk nebo aspoň kusy(ne jen takové ty nadrobené kousky, co jsou prostě, to co zbyde z jiných zpracování) v nálevu, protože v oleji mi to moc nechutná. A pak si to namíchám s těstovinama a rajskou omáčkou. To taky není drahý recept a jedí to i moje děti.
Zanet96
tak já vím, že někdo to má rád, ale už jsem to jedla na kdejaký způsob a pořád nic nechutná mi...
angelgirl13
ale losos je už solidně drahá ryba....já tuňáka nejím, nějak mi přestal chutnat, když je na pokraji vyhynutí
Cituji Duckie: Zdravim...vaříte někdo prosím pro rodinu? Jsme 4 a ráda bych vařila zdravě pro všechny, tak, aby mě to finančně nezrujnovalo.... zrovna ani nemám moc nápadů, na různé varianty jídel. Dneska jedu na nákup...co koupit tak na 4 dny.. ideálně cca za 500. Dík!
Nedělej každý den maso-pokud to např. manžel nevyžaduje-tím určitě ušetříš a každý den ho mít nemusíme. Kupuj i (hlavně mimo sezónu) mraženou zeleninu-případně pokud máš možnost si sama něco pěstovat a pak zamrazit. Dělej hodně polévky-řekla bych že ej to levné jídlo, které se dá udělat na milion způsobů a husté i zasytí-ale dělej je bez zásmažky, zahusťuj je zeleninou, rozmixovanou zeleninou, různými luštěninami a obilninami. Nemusíš kupovat vše bio, pokud se ti to zdá drahé, ale sleduj složení, nekupuj nezdravé-bez sladkostí a bramůrek se dá žít a ušetří se. Já vařím zdravě pro sebe a přítele, pošlu ti sz s více info.
Leni86
Mám přímo koření -směs bylinek-večer ti písnu do SZ.
A nebo ho dělám jen na olivovém oleji,opepřím a až ke konci maličko osolím-taky výborný.
Pangasia jsem také kdysi rodině vařila, ale pak jsem se dozvěděla kde se pěstuje a čím se krmí a už ho nikdy nevemu do pusy.
Tato ryba vůbec není tak zdravá jak se mnozí domnívají. Pěstuje se ve sladkách vodách okolo Mekongu, Mekong stahuje všechnu špínu z Vietnamu, Thajska a Laosu. Protože je pěstována v opravdu teplých vodách, nemá v sobě žádný jód a velmi rychle dorůstá do jateční velikosti. Čím, je krmena, to je snad vietnamským tajemstvím. Do některých zemí je dokonce zákaz dovozu těchto ryb, protože trpí nějakým parazitem, kvůli kterému se ryba "koupe" v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní. Nemám toto nikde potvrzené, jen jsem si to někde přečetla, proto nikoho nechci strašit, ale to všechno vypovídá, proč je pangas tak levná ryba a po rybě vlastně nejde ani cítit.
Duckie
Ahoj, napadají mě zapečené těstoviny. Můžeš tam dát špenát, točený salám, nějakou zeleninu, vejce atd. Je to levné, zdravé a je toho hafo
já dělám hodně zapékané věci-bud těstoviny s masem,nebo brambory zapečené se zeleninou a smetanou-mám velký skleněný pekáč a vydrží nám to 3 dny a je to navíc strašná dobrota-a za pár babek jo,a ráno dělám různé pomazánky-plnou misku a to jíme i na večeři když máme chuť-třeba tuňákovou,hermelínovou a tak
Cituji Hanny28: Do některých zemí je dokonce zákaz dovozu těchto ryb, protože trpí nějakým parazitem, kvůli kterému se ryba "koupe" v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní.
Pangasius na malachitovou zeleň byl testován v Testu MF Dnes - testovali přes 12 vzorků a všechny byly v pořádku. Kontroly ČR i celé EU mají přísné normy a takovou věc by si podle mého jen tak nedovolili.
Takže bych se určitě nebála a jestli chutná, tak si ji klidně dávala
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.