Cituji lenibuska: Ten chleba byl ze supermarketu, ale nebylo to tím, že by byl nekvalitní
No mě se to taky stalo a to mám docela drahej značkovej! Je to teplem, dej si ho do ledničky já ho tam mám taky a po plísni ani památka
lenibuska
Jestli můžu dát tip tak já si tyto chleby kupuji v DMku, jsou to bio chleby Alnatura, mají celkem výběr a dobré ceny. Ale tím neříkám, že se nemůžou zkazit stejně tak jako ty ze supermarketu!
Děkuji za tipy, já jsem udělala blbost, že jsem ho nechala venku jentak, sice v igelitu, ale ne v ledničce.
Já peču doma celozrnný chleba a správně se má uchovávat v utěrce. Ale protože mi trochu usychá, tak ho dávám navíc ještě do igelitu (což je nesprávné, ale mě to vyhovuje kvůli udržení jeho vlhkosti). Všeobecně platí, že čím větší podíl pšeničné mouky (v poměru k žitné), tím snadněji podléhá zkáze. Takže naopak pokud je chleba pouze ze žitné mouky, tak vydrží nejdéle (při pokojové teplotě minim. 5 dnů). Naopak podomácku upečený chleba pouze z pšeničné mouky (toustový) vydrží tak 3 dny.
Psali jste tady o uchování chleba v ledničce. Tu já využívám taky, ale jen když někam jedeme na víkend a chci, aby chleba byl po návratu ještě OK... případně v parných letních měsících.
Nakrájený chleba rozdělím na porce, zabalím do potravinové folie a uložím v mražáku. Po vytažení je během maximálně hodiny rozmražený a k jídlu. Jinak i normální chleba uchovávám v ledničce. Nevyschne a zůstane dlouho měkký.
Cituji Delilah: V ledničce taky v igelitu?
ANO
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.