Holky, prosím o radu. Koupila jsem si pytlík nevyloupaných mušlí, ale nikdy jsem si je takhle nedělala, tudíž bych Vás chtěla poprosit o radu, co s nimi, aby se daly jíst?
Ja mušle zbožňujem Tie nelúpané si kupujem minimálne raz do týždňa. Okrem odkazu, ktorý je vložený vyššie, sa dajú pripraviť úplne najjednoduchšie bez vína a bez smotany, bez pridania akejkovek tekutiny.
Do hrnca stačí dať trošku olivového oleja, pridať očistené mušle, pár nadrobno posekaných strúčikov cesnaku, pár roztlačených cherry paradajok a trošku posekaného čerstvého petržlenu. Nakoniec zaprášiť mletým čiernym korením, prikryť pokrievkou. Trǒsku ten hrniec potrepať, to aby sa všetko riadne pomiešalo... A variť až sa mušle začnú otvárať. To trvá tak 5 - 10 minút, záleží od druhu mušlí. Sem-tam potrepať tým hrncom, aby sa otvorili všetky, nielen tie nadpadku. Pozor na prevarenie, keď sa varia dlšie než by mali, obelejú a sú bez chuti, nejedlé. Takže hneď po otvorení odstaviť. A mne to chutná i bez pečiva Akokoľvek ich pripravíš, prajem dobruú chuť
Reaguji na Vawuska: Děkuju mooc
Vařit jen do plného otevření je základem,
já je miluji s kořením, které nasbírám v týchž krajích, kde je i lovím,
u mě nejčastěji s bobkovým / vavřínovým listem a špetkou soli.... miluji
A kdeže to tady kupujete, mám dojem, že v Ostravě to asi budu shánět marně ... jinak, já bych do toho vaření místo rajčat přidala raději jen bílé víno, olej a pažitku, alespoň tak to obvykle podávají v přímořských oblastech. A nejlíp bez chleba - zato s litrovým džbánkem vína
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.