Nikdy jsem je nezmrazovala, existuje nějaký správný postup? Letos máme velkou úrodu, co všechno bych s nimi mohla provést, abych je uchovala?Díky

trošku rozmačkat aby pustili štávu, promíchat s cukrem a dát do mrazáku.

arrow
profile_image
kiky
od 18. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My je akorát omyjeme, necháme okapat a zamrazíme...cukr vůbec nepřidáváme

Cituji kiky: My je akorát omyjeme, necháme okapat a zamrazíme...cukr vůbec nepřidáváme

tak to děláme taky,akorát ty z loňska,když jsme letos dojídali tak nám trochu jaksi zhnědli..
i s marmeládou si mamina neví rady,protože ta se nám v konečné fázi vybarví taky do hnědší barvy a nevíme proč..

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Záleží na tom jak je chceš používat,jestli jako pyré nebo celé.V prvním případě rozmixovat nebo rozmačkat a zmrazit a v tom druhém rozložit na tác,zmrazit-tak se ti neslepí a pak sesypat do sáčků a uložit do mražáku

Leni86
kiky
A holky, do čeho je mám dát? Plánuju obyčejné mikr. sáčky, bude to ok? A jak dlouho mi vydrží "čerstvé"? Tzv. do kdy je musíme sníst?

arrow
profile_image
kiky
od 18. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Obyčejné mikroteňáky a nebo se používají sáčky přímo do mrazáku, ale to mi přijde zbytečné Když je zamrazíš a necháš je tak, tak si myslím, že i několik let, nemá se na tom co zkazit(u nás to teda nevydrží ani do příštího léta)

Já dávám rozmačkané jahody s cukrem do mražáku do kelímků a jím je místo zmrzliny přímo z kelímku Takový přírodní Mrož
Vydrží celý rok do další sezóny (spíš než se sní )

Cituji hafatko: s marmeládou si mamina neví rady,protože ta se nám v konečné fázi vybarví taky do hnědší barvy a nevíme proč

Jj...u moji mamky je to taky tak, ale u tchýně né

já si je dávám v zimě místo zmrzliny, takže je dávám do krabičky od Ramy. Většinou v půlce zimy už všechny zásoby dojdou
jinak když se podíváš na dvířka mrazáku, tak tam je nakresleno, jak dlouho se může ovoce skladovat

Cituji Luciene1: v tom druhém rozložit na tác,zmrazit-tak se ti neslepí

Díky za tip

Cituji kiky: Obyčejné mikroteňáky a nebo se používají sáčky přímo do mrazáku

Mně to právě taky přijde na jedno brdo. A po ruce mám opravdu jen ty obyč.

Pokud se jahody mrazí celé,tak neumývat,voda po zmražení ovoce roztrhá a pak je "blemcavé".Je lepší je umýt až před použitím už rozmražené.

Cituji Luciene1: rozložit na tác,zmrazit-tak se ti neslepí a pak sesypat do sáčků

Takhle to dělám taky, rozmačkaný na maděru jsou mi do knedlíků nebo na koláč k ničemu.
Rozložím je aby se navzájem nedotýkaly a až ztuhnou, můžu je sesypat třeba do krabičky. Pak si můžu v pohodě odebrat kolik kusů chci, aniž bych na to potřebovala majzlik.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji prskafka: můžu v pohodě odebrat kolik kusů chci, aniž bych na to potřebovala majzlik

přesně

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené