Poslední dobou mne láká vyzkoušet si indickou kuchyni. Myslím si, že je velmi zdravá, pestrá a lze v tomto stylu připravit i velké množství vegetariánských pokrmů (což mne zajímá především, protože jsem vegetariánka ). Můžete tedy doporučit nějaké oblíbené pokrmy, recepty a klidně i restaurace nebo krámky, kde nakupujete potřebné suroviny (já osobně preferuji Prahu)?
Určitě vyzkoušej máslové placky, ty jsou super a taky ta jejich rýže, hlavně jasmínová jinak moje oblíbený pokrmy jsou teda s masem ale co jsem tak koukala, tak používají hodně špenát, takže to může bejt taky dost dobrý
Miluju indickou a celkově asijskou kuchyni! Z vegetariánských zkus čočkovou polévku - dělá se z červené čočky a je super, a pak karí na jakýkoli způsob - můžeš i podle fantazie (samozřejmě ne "pejsek a kočička" styl), základem je samozřejmě dobré, kvalitní koření vhodné na indickou kuchyni (úžasně voňavé věci jako garam masala, kurkuma, tandoori pasta, kari pasta, kardamom a stovky dalších...) a čerstvé suroviny a bylinky!
Koření, které je ve všech směsích indické kuchyně a nebo se přidává je KORIANDR !
Používají jej na lepší trávení, neboť některé pokrmy jsou syté. Jeho vůně je podobná muškátovému květu+majoránky, ale vařením se prvotní vůně zcela vytratí a zůstane jen cítit v chuti. Já jej přidávám snad ke všemu - saláty, polévky, hlavně luštěniny, maso, drcený z kuliček do pečeného chleba, dušená zelenina, do rýže někdy, na drubeží maso, do marinád...
Dále miluji římský kmín, ale koriandr je nepřekonatelný.
Cituji s.waldorf.: máslové placky
Máslové placky? To jsem ještě neslyšela. Jak chutnají?
Reaguji na Bee222:
Ano, to rozmanité koření se mi na tom moc líbí. Hrozně mne zaujaly různé placky, které se v indické kuchyni často dělají. Máš s nimi zkušenost? Které se ti zamlouvají nejvíce?
Reaguji na janis:
To mne vůbec nenapadlo ho přidat i třeba do salátů! Děkuji za tip
Doporučím knihu Recepty z ášramů.
Z koření jsme si oblíbili římský kmín a do vařící se rýže přidáváme hřebíček.
Čočkový dhal. Ten mám strašně ráda a dělám ho úplně jednoduše: Na cibuli osmahnu nakrájená rajčata (hodně), přidám koření a nakonec přisypu povařenou čočku (klasickou nebo červenou), může se přidat i cizrna. Někdy si do toho přimíchám i jinou zeleninu, ale to už pak není moc original-dhal.
Vlastně jsem původně vůbec netušila, že tahle moje "šlichta" je tradiční indické jídlo Ale je to opravdu moc dobré a rychlé.
Holky, já miluju indickou kuchyni, tohle je moje guru, podle kterého vařím.
http://www.manjulaskitchen.com/
Zkoušela jsem Biryani, Kormu, Gatte ke Kadhi...Ingredience kupuju v ethno obchůdkách a objednávám přes ebay.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.