Máte s tím někdo zkušenosti?Popř.poradíte jak péct,aby byla hezky do měkka...a myslíte,že jako bramborový salát je blbá příloha?
Peču úplně stejně jako třeba kuře,jen déle,třeba tři hodiny.Bramborový salát se k tomu moc nehodí,ale výborná je s bramborovým knedlíkem a k tomu červené zelí,mňam
omlouvám se předem za rýpnutí ale husokačena (husokachna) neexistuje...je to jen obchodní název, je to kachna pižmová což je taková větší a zmasilejší kachna...je to stejná blbost asi jako kdyby prodávali prasokozu...
jinak se dá péct třeba na jablkách a příloha asi knedlíček (bramborový)...
Já kačenu peču třeba 6 hodin na 130 stupnu a na záver ji odkryji a dopeču dozlatova. Když dopékám potírám medem. Jinak jako přílohu dělám bramborový knedlík a červené hlávkové zelí.
Přesně, jak píšou holky, kačka potřebuje péct pozvolna a dlouho, nedávno jsem dokonce na netu viděla recept, kdy se peče kachna na 100 st. přes celou noc. Já peču tak na 150 a asi tři až čtyři hodiny. Napřed peču přikrytou prsama dolů, na poslední zhruba hodinku otočím prsama nahoru a peču odkrytou kvůli kůrce, během pečení asi každou hodinku přelívám kachnu výpekem.
Bramborový salát bych nedělala, to se moc nehodí. Buď klasiku na kmíně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, nebo třeba na pomerančích a červeném víně s bramborovými noky.
Reaguji na dahilla: Dovolím si oponovat,husokachna se říká vyšlechtěné berbeře.Není tak tučná jako kačena a přitom ani tak suchá jako husa.Je výborná !
Takže žádná blbost a nejlepší berbery /husokačeny/ jsou francouzské.
Reaguji na verysek111:
není to berbera ale barberia a to je taky kachna pižmová (český název)...husokachna se nejčastěji říká kachně pižmové a dále pak jejím křížencům ..což ale nic nemění na tom že je to vyšlechtěná kachna ..chtěla jsem jen poukázat na to že označení husokachna je blbost...protože je to prostě jenom vyšlechtěná kachna..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.