Máte někdo zkušenosti s hrachovými vločkami? Jak je používáte a v jakém množství?
(nasypala jsem je do jogurtu a až pak si všimla že se vlastně mají vařit - žádná sláva to nebyla, ale přebila je chuť medu )
http://www.foodish.eu/sortiment-vyrobku/zdrava-vyz iva/instantni-vlocky/hrachove-vlocky
Já je používám jako vložku do polévky.Já i dcerka si na nich pochutnáváme ,přítelovi nechutnaj.Zatím jsem nic jiného nezkoušela ,uvítám další tipy
méně než
10 příspěvků
Viděla jsem je prodávat, ale zatím nekoupila. Řekla bych, že to bude prostě instantní verze klasického hrachu, jako jsou třeba rýžové vločky, pohankové.. Takže na přípravu kaše jako přílohy, do toho jogurtu bych je nesypala Spíš by mě zajímalo, jakou mají po povaření konzistenci, víte některá?
Cituji sametka: Já je používám jako vložku do polévky.Já i dcerka si na nich pochutnáváme ,přítelovi nechutnaj
Že chutnají takové s.račky dětem chápu, ale Tebe, že to jako máma používáš, nechápu ani trochu. Aspoň, že přítel má rozum!
Reaguji na Veselka10: Proč s.račky? Co je na hrachu špatného?
Dnes jsme je měli v čočkové polévce, ale jen trochu, že ani nebyly cítit.
Cituji terezw: Proč s.račky? Co je na hrachu špatného?
Na hrachu není špatného vůbec nic, ale tohle není hrách, ale extrudovaný produkt...čili pojivo, sůl a trocha hrachového aroma.
Když chce hrách, tak použij hrách.
Reaguji na Veselka10: To jsem nevěděla. Píšou, že jsou to lisované kuličky kvalitního žlutého hrachu.
Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, co je zdravé (nebo se tedy jen tváří zdravě?...).
Reaguji na Veselka10: Podle toho co píšou, by to měl být skutečně jenom hrách, řekla bych že termicky upravený.Extrudovaný produkt by vypadal jinak a měl by tam napsané složení.
Reaguji na Blanche: Ještě nikdy jsem neviděla žádné hrachové kuličky, které jako hrachové kuličky vypadají a je to stále hrách.. ono to prakticky vzato ani nelze, protože všechny úpravy hrách nějakým způsobem zdeformují a pokud chceš, aby to byla zase kulička nebo vločka, to je jedno, tak to prostě musíš nějak spojit a slisovat.
Jinak mě je to jedno, ať si každý jí co chce, ale považovat za zdravé něco jen protože to má nálepku, zdravé, bio a já nevím co ještě je docela celkem krátkozraké.
Reaguji na Veselka10: No, podle mne je to prostě rozmáčknutý hrách, ty kuličky tam myslí asi jako zrna.
Cituji Veselka10: ale považovat za zdravé něco jen protože to má nálepku, zdravé, bio a já nevím co ještě je docela celkem krátkozraké.
To vím taky. Není tam ani jedno. Usuzuji z toho, že je to hrách.
A samozřejmě, že si budu jíst co chci Ale nechám si klidně poradit.
Reaguji na Veselka10: Holka, prosím tě, než tady začneš psát takovéhle bláboly ,tak si nejprve něco o těchto výrobcích zjisti.Jsou to klasické luštěniny ,zpracované šetrným způsobem aby byla zachována jejich hodnota bez přidání jakýchkoli přísad.Natož
Cituji Veselka10: čili pojivo, sůl a trocha hrachového aroma
Cituji Veselka10: Veselka10
Nechápu proč bych je měla vyrábět domaZřejmě sis špatně přečetla na co se
Cituji terezw: terezw
dotazuje.Tvoje názory k této diskusi jsou úplně mimo téma.Zřejmě se snažíš razit zdravou výživu ale bohužel tvé názory jsou zcela mylné.Když už takto píšeš k danému tématu ,tak bys o něm měla aspoň něco vědět!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.