Mám plný mražák hovězího masa,ale nemám s hovězím zkušenosti a žádný lehčí pokrm mě nenapadá,můžete mi něco poradit,co bych zvládla jako začátečník ?
jj,mám tak zkusím ten guláš,to bude asi nejjednodušší pro začátek,máš nějaký osvědčený recept nebo se mám mrknout někde do kuchařky?
Já dělám stejné množství masa a zároveň stejné množství cibule, osmažit, přidám sladkou papriku, majoránka, sůl, pepř ( někdy dávám i česnek ) . Uvařit do měkka a zahustit. Hodně štěstí
Já se zas můžu utlouct po tomhle: http://apetitonline.cz/recepty/1684-hovezi-maso-se -sezamem.html
Jenom ten cukrový hrášek obyčejně nahrazuju zelenýma fazolkama
Reaguji na daisy01:
Hovězí na česneku,špenát,bramborový knedlík.
Na půlkolečka cibulku,zakrýt dno pekáčku,trochu oleje,maso na plátky potřeš mačkaným česnekem,dle chuti opepříš,případně osolíš a dáš do pekáčku,který má víko,případně stačí překrýt nádobu alobalem a do trouby.Na cca 180 stupňů dusíš do měkka.
Špenát prodávají mražený a bramborové knedlíky taky
Reaguji na daisy01: Na špagety, maso na maličké kostičky, na cibulce, přidat worčestr a sojovku, tohle milují všichni, co to kdy jedli.
A pak taky hovězí na červeném víně, s fazolema
Reaguji na daisy01:
jinak já hovězí dělám vše v troubě,hezky pomalu a přiklopené,guláš,svíčkovou,pečené....prostě nepoužívám už vůbec tlakový hrnec a maso neztrácí svou chuť.
Dělám z něho guláš,svíčkovou i špagety.Recept co píše Laky vypadá zajímavě,určitě vyzkouším.A úplně nejradši mám z hovězího masa tatarák.
Guláš z trouby bez míchání (není co pokazit, výsledek zaručen) :
-2 kostky hovězího bujonu, 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny), 800g hovězího masa (nejlepší je kližka) nakrájené na kostky, 3 větší cibule, nakrájené, 5 stroužků česneku, nakrájených, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké papriky, pepř
-předehřejte troubu na 250 stupňů. Kostky bujonu zalijte 1l horké vody, vsypte škrob a důkladně promíchejte. Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací mísy nebo kastrolu. Zalijte vodou s bujonem a škrobem. Zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a třičtvrtě. Nemíchejte ani nedolévejte vodou. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.
výborné je hovězí maso na celeru.
hovězí maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme. na pánvi si rozehřejeme kapku oleje, na to maso a zprudka ho opečeme o obou stran. mezitím si v hrnci necháme zesklovatět cibulku, na to dáme opeřené maso i s výpekem, podlejeme vodou a dusíme do měkka. celer si nastrouháme na jemno, až je maso hotové, přidáme k němu celer, pár minut povaříme, vzniklou šťávu zaprášíme moukou, necháme ještě tak 15min povařit, aby se ztratila chuť mouky a můžeme podávat. s dušenou rýží, bramborem, nebo bramborovou kaší....je to výborné a rychlé
A co to je za maso?
Přední na guláš, nepo po namleti nejeké mexické jídlo, Nebo plněné papriky.
Zadni je dobre na pečení. Pokud tam máte svíčkovou, nebo nejake argentinské hovězí klidně se pro to stavim. I když je škoda tak dobré maso mrazit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.