Ahoj všichni, dneska jsem si chtěla udělat večeři - chřest zabalený v sýru a šunce..povařila jsem ho, pak šoupla do trouby..a ejhle, chřest je hrozně hořký.. Nechci to celé vyhazovat a hlavně se toho chci příště vyvarovat, nemáte nějaké rady, jak se té hořkosti zbavit, nebo se tomu příště vyhnout?
P.S. vím, že jsou tu témata na chřest, ale jsou z roku 2009 a řešili se tam jen recepty, ne hořkost
Děkuju za rady..
Možná je starý. Hořký ho mívám, ale ne tolik, aby se nedal jíst. Prý opravdu pomáhá oloupat.
loupala jsem.. Normálně škrabkou na brambory.. Asi teda bude starý, achjo..jeden se nedal jíst vůbec, druhý už docela šel..tak alespon něco..
ak je pružný, je starý, musí byt tvrdý a nesmie sa pri zatlačení ohnút,ale zlomiť.Treba ho v hrubšej časti ošúpat,ale trochu horký ostane.Nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu, zelený a hlavne hlavičky sa jedia v surovom stave.
Cituji mate: ak je pružný, je starý, musí byt tvrdý a nesmie sa pri zatlačení ohnút,ale zlomiť.Treba ho v hrubšej časti ošúpat,ale trochu horký ostane.Nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu, zelený a hlavne hlavičky sa jedia v surovom stave.
aha, tenhle jde ohýbat, tak asi bude fakt starý
Děkuju moc holky, příště si dám pozor
Já dneska dělala bílý a hořký teda nebyl. Normálně jsem ho oloupala,hlavičky a konce uřezala (tak 3 cm) a uvařila. Starý asi nebyl, protože při loupání jsem ho dvakrát rozlomila. Spíš mi teda vadí, že je podélně trošku vláknitý.
Pokud je hořký, tak je skutečně starý, přesně jak píše mate
Cituji mate: ak je pružný, je starý, musí byt tvrdý a nesmie sa pri zatlačení ohnút,ale zlomiť.
dávejte si na to v obchodech pozor, občas mi vážně přijde že jsme odpadiště Evropy, toto by si ve Francii nebo v Německu prodávat nedovolili.
Cituji Marysha: ,hlavičky a konce uřezala
Hlavičky se uřezávat nemají to je na tom to nejlepší
chřest by se měl konzumovat nejlíp 1-2 dny od doby sklizení, protože si tak zachová svoji přirozenou sladkost. Pokud tedy kupujete chřest v supermarketu, zkontrolujte zemi původu, ten dovezený bůhví odkud asi nebude úplná lahůdka, jednou jsem koupila dovežený z Peru a byl to děs.už nikdy více, jedině český a nejlíp z trhu.
Chřest byl starý, jak už tu někdo napsal, co se neprodá na západě, to se doveze sem Minulý týden jsem koupila v Intersparu slovenský ( " špargľa zo Záhoria" ) a byl moc dobrý a bylo ho v té otýpce hodně. Tedy, já dělám polévku - chřest povařím, rozmixuji a ty hlavičky, jak je Marysha vyhazuje, tam nakonec vložím celé spolu s osmaženou houskou a nakrájenou šunkou
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.