arrow
profile_image
Terr
od 17. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj všichni, dneska jsem si chtěla udělat večeři - chřest zabalený v sýru a šunce..povařila jsem ho, pak šoupla do trouby..a ejhle, chřest je hrozně hořký.. Nechci to celé vyhazovat a hlavně se toho chci příště vyvarovat, nemáte nějaké rady, jak se té hořkosti zbavit, nebo se tomu příště vyhnout?
P.S. vím, že jsou tu témata na chřest, ale jsou z roku 2009 a řešili se tam jen recepty, ne hořkost
Děkuju za rady..

arrow
profile_image
EndyEs mojeid
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
28    0
Číst hodnocení

My jsme ho oloupali, jinak nám taky přišel hrozně hořký

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Možná je starý. Hořký ho mívám, ale ne tolik, aby se nedal jíst. Prý opravdu pomáhá oloupat.

arrow
profile_image
Terr
od 17. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

loupala jsem.. Normálně škrabkou na brambory.. Asi teda bude starý, achjo..jeden se nedal jíst vůbec, druhý už docela šel..tak alespon něco..

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ak je pružný, je starý, musí byt tvrdý a nesmie sa pri zatlačení ohnút,ale zlomiť.Treba ho v hrubšej časti ošúpat,ale trochu horký ostane.Nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu, zelený a hlavne hlavičky sa jedia v surovom stave.

arrow
profile_image
Terr
od 17. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji mate: ak je pružný, je starý, musí byt tvrdý a nesmie sa pri zatlačení ohnút,ale zlomiť.Treba ho v hrubšej časti ošúpat,ale trochu horký ostane.Nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu, zelený a hlavne hlavičky sa jedia v surovom stave.

aha, tenhle jde ohýbat, tak asi bude fakt starý
Děkuju moc holky, příště si dám pozor

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

možná jsi ho oloupala málo...já ho loupu nadvakrát a hořký ho nikdy nemívám

arrow
profile_image
Marysha
od 24. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dneska dělala bílý a hořký teda nebyl. Normálně jsem ho oloupala,hlavičky a konce uřezala (tak 3 cm) a uvařila. Starý asi nebyl, protože při loupání jsem ho dvakrát rozlomila. Spíš mi teda vadí, že je podélně trošku vláknitý.

arrow
profile_image
Bajucha
od 18. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Pokud je hořký, tak je skutečně starý, přesně jak píše mate

Cituji mate: ak je pružný, je starý, musí byt tvrdý a nesmie sa pri zatlačení ohnút,ale zlomiť.

dávejte si na to v obchodech pozor, občas mi vážně přijde že jsme odpadiště Evropy, toto by si ve Francii nebo v Německu prodávat nedovolili.

arrow
profile_image
Bajucha
od 18. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Marysha: ,hlavičky a konce uřezala

Hlavičky se uřezávat nemají to je na tom to nejlepší

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Marysha: hlavičky a konce uřezala

hlavička je na chřestu to nelepší!

chřest by se měl konzumovat nejlíp 1-2 dny od doby sklizení, protože si tak zachová svoji přirozenou sladkost. Pokud tedy kupujete chřest v supermarketu, zkontrolujte zemi původu, ten dovezený bůhví odkud asi nebude úplná lahůdka, jednou jsem koupila dovežený z Peru a byl to děs.už nikdy více, jedině český a nejlíp z trhu.

Chřest byl starý, jak už tu někdo napsal, co se neprodá na západě, to se doveze sem Minulý týden jsem koupila v Intersparu slovenský ( " špargľa zo Záhoria" ) a byl moc dobrý a bylo ho v té otýpce hodně. Tedy, já dělám polévku - chřest povařím, rozmixuji a ty hlavičky, jak je Marysha vyhazuje, tam nakonec vložím celé spolu s osmaženou houskou a nakrájenou šunkou

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené