Jak děláte horké maliny,podle mě to není jen tak...,když si je dám v restauraci tak je v jejich kvalitě velkej rozdíl, jednou je to hroznej blivajz a jindy se dělaj boule za ušima,jen musím vědět kam na ně jít.Tak jak je doma udělat aby byly ty boule za ušima
raspberryandminto.jpg
Ahoj, nevím jestli způsobí boule za ušima, ale u nás doma chutnají
Aktuálně dělám ze zmražených malin, dám je na talíř a lehce posypu cukrem (někdy i vanilkovým), šoupnu do mikrovlnky a ohřeju tak, aby byly opravdu horké a pustily šťávu. Do skleničky dám lžíci zmrzliny na to vrstvu malin a znovu zmrzlinu a maliny, přeliji šťávou a podávám.
Je to rychlé a jednoduché
Není to moc "nóbl" recept, ale třeba přijde vhod.
Reaguji na Censa:
Dělám je stejně a vždycky mají úspěch.. jen nahoru ještě dávám domací šlehačku
Horké maliny připravuju tak, že koupím např. v Albertovi nejake lepší mražené maliny (když mám štěstí tak dostanu od známých domácí mražené maliny), dám je do mističky, posypu je trochou cukru krystal a šup s nima do mikrovlnky (ale hlídám, aby se moc nerozplizly) a pak je naliju na kvalitní vanilkovou zmrzlinu. Lahoda
Tak nějak vyplývá z těch předchozích příspěvků, že rozdíl je v tom, jaké maliny se na to použijí. tam kde je to ,,blivajz" to budou maliny z konzervy.
Chce to kvalitní maliny, nejlépe ty ze zahrádky, ale ty mražené také jsou v pohodě. JInak postup jak psaly holky výše,
Cituji sartre: ,,blivajz" to budou maliny z konzervy
To by ty restaurace vyšlo draho, to spíš bude "malinová drť " (odpad) viděla jsem to v makru ve velikém průhledném 3 kg sáčku a byly to jen kuličky z malin.
Nejen na malinách záleží taky na zmrzlině, když tam dáš kvalitní suroviny, boule za ušima se určitě dostaví
kvalitní maliny určitě, to je základ...
myslela jsem jestli se to nedělá třeba tak, že cukr (vanilkový) se nechá v kastrůlku zkaramelizovat a přidá se trochu vody a maliny..
Ta příprava těch malin mě totiž zajímá ,aby byly co nejchutnější
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.