Ještě trochu teorie k rozpustné kávě,abych vysvětlila,co je sprejování a co vymražování.Jsou to metody sušení rozpustné kávy.
Sprejování: méně šetrný proces,kávový extrakt se atomizuje horkým vzduchem,voda se vypařuje horkým vzduchem,negativně ovlivňuje chuť i aroma - nepravidelné,pórovité granule.
Vymražování: kávový extrakt se atomizuje v mrazu a vakuu,voda sublimuje mrazem,uchová se aroma,je to šetrnější proces - pevné,stejně velké granule a větší než u kávy sprejované.
méně než
10 příspěvků
Cituji Kokinecka: Mě chutná jakákoliv rozpustná káva která je světlá (ty granulky)
Přesně,taky to tak mám,tak už vím čím to je.A nejradši Nescafe Gold
Ještě pro ty,co mají rády Gold,při koupi dejte pozor, aby na etiketě bylo v dolní části napsáno Original.Třeba v Bille mají Gold bez tohoto nápisu,je také lacinější,ale to je káva,která je určená do Maďarska a už přesně nevím,proč je lacinější,ale určitě to vypovídá o kvalitě.
dost dlhu dobu sme s manželom pili Velvet, potom sme pršli na Nescafe Mild a je úžasna
teraz znova popíjame Velvet ale mužovi nejako začala vadiť jej kyselosť asi si zvykol na mliečne Nescafe ...ale mne nevadi
ale asi skusim Nescafe Espresso musím občas zmeniť kavu petože mi po nejakej dobe prestane chutiť
Kirkuše: Bohužel neznám, bez kofeinu mi nechutná, stejně jako mi nechutná nealkoholické pivo
Jinak ta Green blend o které ste tady psaly je skvělá, na instantní je dražší, ale stojí za to.
(Zajímavý článek o tom, jak vybírat kvalitní kafe teď vyšel na této stránce o kávovarech, první část se jmenuje Zapomeňte na turka)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.