Houbová polévka z hlívy. Hlíva podušená na másle, osolená přidaná k čemukoliv - těstoviny, rizoto, pod maso, zapečené brambory s hlívou, nebo jen tak na chleba či toust.
Fantastická je smažená v trojobalu.
já jednou dělala omáčku, osmaží se na oleji, naleje se tam smetana - dochutí solí, kdyžtak a já k tomu podávala kuřecí maso a těstoviny, pamatuju si, že to bylo moc dobré
Cituji daisy01: tu obalenou,bych mohla udělat
Je to ale nimračka. Nejlepší je strčit pár kousků do sáčku s moukou, zatřást - ono se to obalí, naházet do misky s vajíčkem a pak zase do pytlíku se strouhankou, zatřást a ono se to obalí
Jo a ještě - nepoužívám ty spodní kousky, konce nožiček. Jsou tvrdé i po delším tepelném zpracování. Vyhazuji, nebo použiju do vývaru, k vaření brambor, rýže, ale pak vyhodím.
já dělám rizoto s hlívou na másle opeču hlívu na nudličky dozlatova (do křupava) se solí a pepřem.. dám to pryč z pánve..pak si opeču krůtí prsa na kousky, přidám nastrouhanou mrkev, utřený česnek, když je to hotové tak přidám hlívu a promíchám s rýží
méně než
10 příspěvků
Zdravím všechny!
Moc mi chutná hlíva ústřičná, jako alternativa houby běžně prodávané v obchodech, na trzích a pod. Pokud s ní máte některá zkušenost, ráda bych se dozvěděla, kam všude se dá použít a co s ní dělat. Fantazii se meze nekladou
Pro začátek jsem ji zkoušela dát do takového rádobyhuláše s masem, smažit se zeleninkou..dobré.
Čím byste ji dochutily?
Děkujiii!
Já občas udělám hlívu tak, že osmahnu anglickou slaninu, přidám pórek nebo jarní cibulku a nakrájenou hlívu. Přidám sůl, kmín a dusím doměkka. Nakonec vmíchám zakysanou smetanu a je hotovo. Jíme to s opečenou bagetkou, je to dobrota
A jak hlívu čistíte? Jenom jí omyjete? Protože u žampionů se dá stáhnout ta vrchní vrstva co je na kloboučku houby, ale u tý hlívy to nejde. Tak prosím o radu jestli nemáte náhodou nějaký fígl
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.