arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Je tady někdo,kdo má rád a vaří s Hlívou?Uvítala bych nějaké recepty

arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Houbová polévka z hlívy. Hlíva podušená na másle, osolená přidaná k čemukoliv - těstoviny, rizoto, pod maso, zapečené brambory s hlívou, nebo jen tak na chleba či toust.
Fantastická je smažená v trojobalu.

arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

hmmm,tu obalenou,bych mohla udělat,zatím jen dělám pečenou na másle,jen na chleba

arrow
profile_image
Malacek
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já jednou dělala omáčku, osmaží se na oleji, naleje se tam smetana - dochutí solí, kdyžtak a já k tomu podávala kuřecí maso a těstoviny, pamatuju si, že to bylo moc dobré

arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji daisy01: tu obalenou,bych mohla udělat

Je to ale nimračka. Nejlepší je strčit pár kousků do sáčku s moukou, zatřást - ono se to obalí, naházet do misky s vajíčkem a pak zase do pytlíku se strouhankou, zatřást a ono se to obalí

arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

no a obaluje se to syrové nebo to musí být trošku předvařené?

arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji daisy01: obaluje se to syrové nebo to musí být trošku předvařené

syrové

arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jo a ještě - nepoužívám ty spodní kousky, konce nožiček. Jsou tvrdé i po delším tepelném zpracování. Vyhazuji, nebo použiju do vývaru, k vaření brambor, rýže, ale pak vyhodím.

Já si dělám z hlívy falešnou drškovku URL

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já dělám rizoto s hlívou na másle opeču hlívu na nudličky dozlatova (do křupava) se solí a pepřem.. dám to pryč z pánve..pak si opeču krůtí prsa na kousky, přidám nastrouhanou mrkev, utřený česnek, když je to hotové tak přidám hlívu a promíchám s rýží

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Zdravím všechny!

Moc mi chutná hlíva ústřičná, jako alternativa houby běžně prodávané v obchodech, na trzích a pod. Pokud s ní máte některá zkušenost, ráda bych se dozvěděla, kam všude se dá použít a co s ní dělat. Fantazii se meze nekladou

Pro začátek jsem ji zkoušela dát do takového rádobyhuláše s masem, smažit se zeleninkou..dobré.

Čím byste ji dochutily?

Děkujiii!

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já občas udělám hlívu tak, že osmahnu anglickou slaninu, přidám pórek nebo jarní cibulku a nakrájenou hlívu. Přidám sůl, kmín a dusím doměkka. Nakonec vmíchám zakysanou smetanu a je hotovo. Jíme to s opečenou bagetkou, je to dobrota

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

pridávam surovú do zeleninového šalátu.Môže sa konzumovať aj tepelne nespracovaná.

arrow
profile_image
alexandrejka
od 21. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

A jak hlívu čistíte? Jenom jí omyjete? Protože u žampionů se dá stáhnout ta vrchní vrstva co je na kloboučku houby, ale u tý hlívy to nejde. Tak prosím o radu jestli nemáte náhodou nějaký fígl

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

hlivu stačí opláchnuť,tuhšiu stopku ku koncu odkrojím.Ani žampiony nelúpem,iba umyjem.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené