méně než
10 příspěvků
Cituji Laky: od doby,co mi bouchnul na sporáku tlakáč
šmarjááá,teď tam v něm vařím koleno...že by šlo do trouby ? Třeba segedín taky?
Já osobně to po půlhoďce taky šoupnu do trouby, ale psala jsem návod pro začátečníka.
já se přidávám s doporučením na GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ, jak už psaly holky...poprvé jsem ho vyzkoušela loni a už jiný nedělám, neznám nikoho, komu by nechutnal a hlavně je neuvěřitelně snadný na přípravu, nemusí se hlídat, míchat, není na něm co zkazit...zrovna předevčírem jsem ho vařila
Cituji Luciene1: teď tam v něm vařím koleno...že by šlo do trouby
I koleno dělám samozřejmě v troubě...důležité je na to mít dostatečně velké pekáče s pokličkama,pak už to jde samo.Koleno dělám tak hoďku a půl zavřené,peču aniž bych odklopila,překvapivě má i kůžičku čemuž hodně známých nechtělo věřit než viděli a ochutnali
nejlepší receptbyl to můj první guláš co jsem dělala) a dělám ho dodnes a všem moc chutná!
Ingredience:
1,5 kg hovězí kližky(já dávám hovězí zadní-nemám ráda kližku), 1,5 kg cibule, vanička sádla, 70 g červené papriky, kečup, voda, trochu oregána, 2 červené kapie, pepř a chilli papričky podle pikantnosti, sůl, rozkvedlaná mouka s vodou pro zahuštění, 4 hlavičky česneku, majoránka, sladší pivo a případně malinko kysané smetany
Postup přípravy: Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme ten správný základ na guláš! Potom přidáme chilli, pepř a nakrájené maso. Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit na středně velkém žáru asi 3 minuty. Přidáme trochu oregána a asi 150 g kečupu. Promícháme a dáme do trouby, v troubě dusíme(pečeme) za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké. Zhruba 1/2 hodiny předtím, přidáme 2 podél nakrájené kapie a za podlévání (je-li nutné) jej přivedeme k bodu, neboli bodíku, kdy přidáme soli tolik, kolik je potřeba. 5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, dost majoránky a dle potřeby rozkvedlanou mouku. Nakonec přidáme 0,2-0,3 dl dobrého českého piva a už nevaříme, jinak se pivo vytratí.
Podáváme s dobrým knedlíkem, kolečky cibule, pivem a pro labužníky doporučuji, lžíci/lžičku kysané smetany navrch.
Děkuju moc za recepty..některý zítra určitě vyzkouším
Já guláš dělám jako většina holek ve výše uvedených příspěvcích, ale vždy v papiňáku a přidávám česnek. A podlévám jen trochou vody a vínem nebo pivem : -)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.