Já dělám guláš ze dvou druhů masa - půl kila hovězího a půl kila vepřového. Cibulku smažím pouze na sádle, množství cibule, kolik je množství masa, přidávám i sušené houby. Sladká paprika, pálivá paprika, sůl, pět druhů pepře, osmahnout maso co nejdéle, abych získala hodně šťávy, přidávám syrovou papriku, která omáčku zjemní. Když je maso měkké, přidávám česnek. Maso zálévám pouze vroucí vodou, podle chutě přidávám ještě bio bujón a lžíci kečupu. Nezahušťuji.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Lusinda: Chlebem nezahušťuji, guláš pak velmi rychle zkysne

Nikdy se mi to nestalo.Ale nedělám to čerstvým chlebem,ale nastrouhaným tvrdým.

Luciene1
Mně se to bohužel stalo, ale je fakt, že my máme raději řidší, takže guláš jen lehce zapráším.

arrow
profile_image
sarinkax
od 21. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky, zeptám se asi úplně hloupě ale kdy se tam dává ta voda (nebo z čeho se udělá omáčka?) když se to maso celou dobu vaří jen lehce zalité vodou? To se tam nakonec doleje?

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

sarinkax
Ono jak se to dusí, tak ta cibule a i to maso (nejvíc kližka) udělá postupně takovou hustější konzistenci. Takže stačí dolít trochou vody (vývaru), nebo pokud chceš omáčky hodně, rozkvrdláš si hladkou mouku se studenou vodou(vývarem) a vleješ to do guláše. Tím se ti přidá omáčka a zároveň nebude tak řídká. Ale musíš to ještě povařit, aby nebyla mouka cítit.
Ježiš to je popis, snad to někdo vysvětlí líp

arrow
profile_image
sarinkax
od 21. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ne v pohodě, úplně chápu Jen jsem furt nevěděla kde všichni berou tu omáčku, no je na čase se vážně naučit vařit. Po prázdninách už budeme s manželem bydlet sami a já umím jen špagety se sýrem, hrůza a ostuda!

Někde jsem četla, že do guláše vývar neptaří. Že správnou chuť právě dodá když se dlouho vaří to masi, které je "tlustší", má nějkou tu lanku apod. Že z toho se to vyvaří a udělá to ten správný šmak

Cituji lentilkah: nebo pokud chceš omáčky

Na hodně omáčky je potřeba taky příslušné množství masa.......guláš ze dvou kil kližky dělaný v troubě je množství do litinového oválného pekáče/černé hrubé nádobí,uvnitř modré/.

arrow
profile_image
Katy_S mojeid
od 26. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

pokud nechceš použít mouku, můžeš zahustit najemno nastrouhanou bramborou, tu hodíš omáčky, když už je maso udušený, a pak ještě povaříš, teď neodhadnu jak dlouho, tyhle věci prostě kontroluju pohledem, ale tak asi do 20 minut, prostě dokud se nerozvaří jinak platí vesměs co tu holky psaly, cibule by měl být stejný objem jako masa, osmahnout ji dohněda, ale nespálit , pak přidat maso a orestovat, zasypat paprikou a za pár vteřinek zalejt vodou. jinak já dávám sul, pepř, kmín, kromě červený papriky i trochu pálivý papriky, trochu protlaku a uplně nakonec, když už je to hotový, majoránku a česnek.

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Teka: Někde jsem četla, že do guláše vývar neptaří. Že správnou chuť právě dodá když se dlouho vaří to masi, které je "tlustší", má nějkou tu lanku apod. Že z toho se to vyvaří a udělá to ten správný šmak

Ale vždyť ten vývar je také z toho masa-já ho dělám z odřezků. Podle mě je právě chuť ještě výraznější.

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: Na hodně omáčky je potřeba taky příslušné množství masa

Možná jsem měla napsat omáčky víc, ne hodně
Je jasný, že dělat hodně omáčky na úkor kvality(chuti) je blbost.

Asi co ženská (chlap) to jiný guláš...já dělám jen hodně cibulky na sádle orestovat, pak hovězí maso, sůl, pepř, papriku sladkou, a nepodlívám, vydusí se hodně šťávy, pak nakonec česnek a majoránku a nezahušťuju, protože skoro není co, šťáva sama o sobě je dost hustá. A podávám s bramboráky.
Ségra do guláše přidává rajský protlak a extchyně dávala i kapii a rajče.

holky,zkuste guláš nevařit na sporáku,ale dejte ho do trouby,méně práce a rozdíl v chuti obrovský,daleko lepší.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Laky
Taky ho tak někdy dělám,je to fakt bez práce.I svíčkovou dělám radši v troubě.
Tady je fajn recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3103

Luciene1
Já už dělám v troubě skoro vše od doby,co mi bouchnul na sporáku tlakáč a hopsal po kuchyni.Omáčky z hovězího strkám do trouby,bo mě neba vařit hodiny na sporáku.Je to bez práce a daleko líp se uvaří.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené