Ahojky, řeším koupi nového fritovacího hrnce. Ten nynější je OK, akorát mi hrozně vadí ten zápach při smažení. Nejde to vyvětrat ani za půl dne, no hrůza. Mamka má u přítele super friťák Moulinex Supremia, který má zásobník na zmražené náplně, které pohlcují veškerou páru a pachy. Bohužel je to starší typ a už se neprodává Nemáte nějaký tip na něco podobného? Hlavně aby to bylo ověřené, že to opravdu nesmrdí Díky!
Nejlepší fritéza: Tefal actifry-smaží s minimem tuku a proto nevydává žádný zápach přepáleného oleje
Beew
Ale jak dlouho se tam hranolky smaží? To trvá déle než v klasickém friťáku, ne? Nebo je to nastejno? Také jsem totiž o něm uvažovala... Dík za odpověď
Luciiisek
Je to podle váhy hranolek.Myslím že cca 1 kg hranolek asi 30 min.Je u toho knížka s recepty i s tabulkou jaký pokrm na jak dlouho.Mám zkušenost,že i levnější kupované hranolky,které bych si jinak nekoupila,protože mi nechutnají,jsou tam dobré.Dá se tam dělat cokoliv i různé směsi a omáčky.Jediné co tam nejde,jsou velké řízky a smažený sýr (velké kusy),protože je tam taková lopatka a ta to jídlo promíchává,aby bylo stejně ze všech stran.A hlavně je to dietní,protože na vše se používá minimum tuku a na něco žádný.
Jéé, aha, děkuju za info, asi o něm taky popřemýšlím, máme teď klasickou, ale ten smrad v celém bytě po fritování je hrozný a mám z toho i načichlé oblečení co mám na sobě:-/
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.