1. Tuňáková pomazánka s celerem (celer nemám ráda, ale v této pomazánce je výborný)
2. Italské krémové riseto s hráškem a parmskou šunkou
3. Pečený losos v parmské šunce s tymiánovými brambory
1.
2.
3.
Reaguji na Verys:
v tomto receptu je to:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
olivový olej
sůl, pepř
chce to vychytat přesnou chuť
1. Švédský tvarohový koláč-tento koláč zvládne naprosto každý-nic se nešlehá, nemíchá..., strašně jednoduchá a rychlá příprava a výsledek je naprosto fantastický. Opravdu nejlepší koláč, jaký jsem kdy jedla.
2. Limetkový cheesecake-recept z Ambiente. Nepečený a naprosto luxusní. Toto je první prototyp, další kousky už byli s jahodouvou omáčkou. Dělám ho často i pro přátelé, protože je velmi jednoduchý a výborný
3. čtvrteční rychlá grilovačka: pečené pikantní brambory v alobalu s bylinkovými játry
1.
2.
3.
Cituji Didli: Limetkový cheesecake
moc prosím, je možno získat recept na limetkový cheesecake? Vypadá tak skvěle, já jsem - prozatím - na vaření trošku levá... Ráda bych ale konečně nějak udivila mé vděčné strávníky
Reaguji na dolcezzalavanda:
Formu na dort 15cm (pokud by jsi chtěla větší, tak tomu uzpůsobit poměry). Do 15cm formy je ten dortík výškově akorát, není nijak velký, je to tak cca pro 6 lidí větší porce, ale na ochutnání je to klidně i pro 10lidí.
Kakaové sušenky Derby-1balení,
máslo
želatina v plátcích - 1balíček
smetana ke šlehání 2ks 40%
moučkový cukr
sýr Philadelphia 2ks - bez příchuti. Ničím nenahrazovat!! Pravý cheescake je jen z tohoto sýru-je slaný, žádný jiný sýr této konzistence a chuti se u nás neprodává.
šťáva z limet - stačí 2ks, záleží taky, jak hodně jsou šťavnaté
Omáčka:
Čerstvé nebo mražené jahody, cukr moučka (dávám jeden balíček jahod)m dělala jsem i borůvkovou omáčku nebo malinovou.
Postup:
Nejprve si připravte klasickou dortovou formu o průměru cca 15 cm. Abyste dort později lépe vyndali a neporušili jej, doporučujeme místo kovového dna použít pečicí papír. Ten je třeba pečlivě přehýbat kousek po kousku kolem celého obvodu formy.
Sušenky Derby rozmělněte v mixéru nebo hmoždíři a smíchejte s povoleným máslem (cca 25 g dle potřeby i více). Vznikne tak korpus, který je třeba velmi opatrně a rovnoměrně rozložit po celém dně formy. Nechte ztuhnout v lednici.
Do studené vody vložte plátky želatiny a nechte změknout. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem (50 g), stěrkou vmíchejte sýr Philadelphia a odložte do lednice.
Mezitím vymačkejte šťávu z limet, zahřejte ji tak, aby byla jen mírně vlažná, a postupně v ní nechte rozpustit změklou želatinu. Přeceďte přes jemné síto a vmíchejte do směsi sýru a šlehačky. Ihned naplňte formu, zahlaďte a nechte alespoň 3 hodiny tuhnout v lednici.
Na omáčku vám stačí jahody (150 g) a moučkový cukr (asi 15 g). Oboje dejte do rendlíku, ovoce rozmačkejte a pomalu přiveďte k varu. Zmrzlé jahody zpravidla pustí dostatek vody, k čerstvým jí hned na začátku trochu přilijte.
Vařte na mírném plameni, dokud se ovoce nerozpadne. Poté propasírujte přes jemný cedník a dále redukujte na hustotu, jaká vám vyhovuje. Omáčku je samozřejmě možné průběžně přislazovat, myslete však na to, že po vychladnutí ještě trochu zhoustne a zesládne. Hotovou omáčku nechte dobře vychladit.
Vyjměte dortu z formy, naservírujte na talíře a každou porci přelijte omáčkou.
Cituji Didli: sýr Philadelphia
Můžeš ještě napsat, kde ho kupuješ? Koukala jsem do Alberta a tam ho nemají... tak ať nelítám po Praze jen tak
Sierral : Včera jsem kupovala sýr Philadelphia v Tescu. Cena cca 33,- Kč.
zvin
Reaguji na Sierral:
kupuji ho v Globusu, ale vídám ho i v Bille, Lidlu-do jiných obchodů nechodím, tak další tipy neporadím...
1. Pikantní kuřecí kousky-tak toto je jídlo, co děláme na každou firemní akci skoro každý měsíc. Děsně dobrý, pikantní a ta vypečená omáčka z toho-to je lahoda. Základ je sladká chilli omáčka a pár dalších surovin. Příprava nezabere víc jak 10minut.
2. nočky s parmskou šunkou, sušenými rajčaty a bazalkovým pestem-neskutečná dobrota.
3. čerstvé těstoviny s lososem ve smetanové omáčce-rychlovka za 15minut.
1.
2.
3.
Reaguji na zrůda:
nočky, porce pro 2:
nočky normálně uvaříme v osolené vodě, když vyplavou, tak dáme stranou.
Na pánev dáme tak lžíci oliv. oleje, přidáme cca 100gr parmské šunky nakrájené na kousky, jen lehce osmahneme, přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 malou lžičku bazalkového pesta a cca 3 sušená rajčata nakrájená na kousky. Necháme vše prohřát, přidáme nočky, promícháme a hotovo.
těstoviny s lososem.
1 kelímek smetany na vaření
1 maličkou cibuli nakrájenou najemno
bílé víno
sůl
pepř
oliv.olej
100gr uzený losos-nejlépe uzený, co mají u pochutin třeba v Globusu, je to prostě kus vyuzené ryby. Takové ty lisované, natrhané kousky, to není přesně ono, ale taky se dá.
čerstvé těstoviny
čerstvou kudrnku-petrželku
Postup:
na lžíci oleje necháme jen zesklovatět cibulku, žádné opékání do zlatova. Po té přidáme jen střik vína (tak max, panáka), alkohol necháme odpařit, zalijeme smetanou a promícháme. V tento bod vše přeliju do nádobky od ponorného mixéru a promixuji (ale nemusí se, pokud je cibulka najemno). Omáčku naliji zpět na pánvičku, nechám trošku zredukovat, aby omáčka zhoustla, dle chuti přisolím, dám čestvě mletý pepř (nejlépe bílý, ale nemusí být) a hotovo. Přidám jen na prohřátí natrhaného lososa a najemno nakrájenou petrželku (možná by byl dobrý i kopr).
Čerstvé těstoviny jsou hotové max do 5minut.
méně než
10 příspěvků
Reaguji na Luciene1:
jj, jen se nasype mouka s cukrem a práškem do pečiva, pak tvaroh s vejci a rozinkami, pak zase směs mouky a nakonec máslo.
Recept je odsud:
http://dolcevita.blog.cz/0705/svedsky-tvarohovy-ko lac
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.