Reaguji na Laky: Super to vypadá, super to chutná, jednoduché a já to přitom takhle nikdy neposkládám...
Cituji Laky: Silvestrovské studené jídlo
Krásné, mám stejný problém jako holky, prostě to nikdy tak pěkně neposkládám Super diskuze, přidávám pár fotek. Mám to jako zakladatelka, miluji vaření a pečení Domácí jahodovo-smetanová zmrzka, bramboračka se suš. houbami, guláš a dom. knedlík, dortík a ovocný lehký dezert.
zmrzka.jpg
bramboracka.jpg
gulas.jpg
A zbytek
dezert.jpg
dezert_zele.jpg
Reaguji na mercy1: Vypadá to moooc dobře....Mohla bys prosím napsat recept na ten dezert s kiwi?
[cituji=Roxanka]
Jen se pochlub, všechny jsme kdysi začínaly a hlavně i ty nám můžeš dát tip na nějaké jídlo, které některé z nás třeba nikdy nevařily Já už teda mám celkem problém, vymýšlet něco nového k jídlu
Reaguji na LesníJahoda: Přítelova závislost, naštěstí mě to hrozně baví péct Tenhle je strašně jednoduchý. Upečeš si klasický cviboch v nějaké formě, ale musí být tenký, tak 1 cm až se upeče, já dělám kakaový a druhý vanilkový ať je to barevné. Krém dělám lehký jen ze smetany ke šlehání + trošičku cukru + borůvkový jogurt (nejlepší je ale Florian-vaječný likér) + ztužovač smetany, aby to drželo tvar. Pak jen natřeš vychladlý spodní cviboch a krém, druhý cviboch a zas krém a nahoře dozdobíš podle sebe. Dej do lednice na pár hodin a ono to pěkně ztuhne a jde to krásně krájet
Hrozně ráda vařím, už o dost míň ráda peču (maso jo, ale jinak moc ne). A přikládám taky pár svých výtvorů, které jsem fotila (většinou se to sní všechno ještě než stihnu vůbec vytáhnout foťák ):
Tvarohov muffiny (snad vbec prvn peen sladkho v byt, kde u bydlm vc jak pl roku)
slvky na vn
a ještě rozmarýnové hody a první pokus o domácí pizzu:
krmov zeleninov polvka s rozmarnem a parmeznem
kue na rozmarnu a citronu (ped vhozenm do trouby, po u se nestihlo)
pizza
Reaguji na ave123: Krása, jak jsou ti drobečci hezky opečení A já poprsím o recept na to tiramisu, jak ho děláte u Vás? Já dělám to klasické po česku z kávy, smetany ke šlehání..
Cituji mercy1: Já dělám to klasické po česku z kávy, smetany ke šlehání..
Dělám taky se zakysané smetany a smetany ke šlehání,nám tak nejvíc chutná.Z mascarpone jsem jednou dělala,ale nám prostě chutná česká klasika
Cituji zrůda: Super to vypadá, super to chutná, jednoduché a já to přitom takhle nikdy neposkládám...
stačí zadat ve vyhledávači "obložené studené mísy" a inspirovat se,pak to nějak "slepit" dohromady.Z hlavy bych taky maximálně hodila kus salámu na talíř
Reaguji na ave123: Přesně, také nám víc chutná tohle a navíc je to rychlovka. Jasně, kysaná smetana tou se nic nezkazí že, někdy ji zkusím přidat
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.