slany_dort.jpg
P1320408.JPG
P1310686.JPG
Dnešní oběd - menší pokus. Pečený lilek s česnekem na rozmarýnu a mořské potvůrky se špenátem a brusinkami...
P1080153j.jpg
Cituji Lifeisamiracle: mám cca 300 fotek svých "výtvorů"
Jen spamuj! Jsem ráda, že nejsem jediná co má plný noťas fotek jídla
Vánek z prostřeno s malinami a borůvkami.
22.jpg
muffiny
muffiny - ez
dort
dort
Reaguji na Pajucha:
Ten slaný dortík vypadá úžasně, nedáš sem prosím recept? A tu růžičku jsi dělala jak?
Vařím dost, ale fotila jsem zatím jen jednou, tak přidávám Marinované krůtí medailonky po indicku
S6302979.JPG
Reaguji na Moscone:
400 g krůtí prsa, na marinádu: 1 lžička jemné kari koření (dala jsem víc), 1/2 lžičky čerstvě mletý černý pepř, 3 lžíce sójová omáčka, 3 lžičky včelího medu, 3 lžíce oleje, trošku osolit a podle chuti vývar, přidala jsem ještě šťávu z citronu a trošku citronové kůry jsem nastrouhala.
Nejdříve si připravíme marinádu. Olej zahřejeme, vmícháme kari, sójovou omáčku, mletý pepř a v této směsi rozpustíme včelí med. Nevaříme. Necháme vychladnout.
Krůtí prsa nakrájíme na menší řízečky asi 1cm vysoké, které omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležet.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme a prudce z obou stran opečeme dorůžova. Podlijeme asi 1dl vývaru a marinádou, poté ještě 15 - 20 minut povaříme.
Dobrou chuť
Asi nic objevného, ale dnes jsem vařila fazolovou polévku.
A lososa v alobalu, mrkev vařenou s tymiánem a smíchanou s bulgurem.
polvka
losos
dort
Reaguji na columbina:
Tak americké sušenky...luxus! Fakt vynikající. Pekla jsem je v pondělí večer a včera večer už bylo po nich . Včera přijel přítel a dávala jsem mu ochutnat, no koukal na to dost divně a docela blbě to okomentoval, ale ochutnal. No...a snědl je všechny . Prý to líp chutná než vypadá takže dneska je upeču znova a snad i z dvojité dávky . Jsou vynikající a skvěle zasytí .
Jinak přidávám další recept, v úterý jsem dělala kuřecí prsa pečená v troubě na kari, s mandlemi a mrkví na másle a je to moc dobrý. Takže: kuřecí prsa lehce naklepat, osolit, posypat kari kořením a z prudka opéct z 1 strany na pánvi, pak dát opečenou stranou na alobal a posypat nakrájenými mandlemi a dát do trouby, tak na 20-25minut na 200C (záleží na troubě, doporučuji dát do alobalu i kousek másla, aby to nebylo suché). Mrkev naškrábat škrabkou na brambory, rozpustit máslo a přidat mrkev, osolit, 1-2lžičky medu a šťávu z citronu, vše dle chuti.
A včerejší recept - losos s bylinkami a mrkví se smetanovou omáčkou: filety z lososa osolit, pokapat citronem, přidat čerstvou nasekanou bazalku a snítky tymiánu, nechat odležet tak hoďku, pak opéct na olivovém oleji (nejdřív stranu, kde je kůže). Mrkev stejně jako v předchozím receptu. Do dalšího hrnce nalít trochu smetany, druhou část dát do hrnku a přidat 1-2 lžičky hladké mouky - rozmíchat, až se bude smetana mírně vařit, přilít smetanu s moukou z hrníčku, osolit, opepřit a zakápnout citronem, vše dle chuti, nechat lehce povařit, aby byla hustá omáčka a může se podávat .
Dobrou chuť
kue na kari s mandlemi a mrkv
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.