Ahojky holky,
v rámci vzpomínání na Londýn mě napadla jedna taková otázka: nevíte, jakým způsobem a z jaké ryby by se u nás, v ČR dala udělat alespoň menší náhražka F&C? Děláte si je doma, chutná vám? Pár receptů jsem četla, ale ne vždycky k nim byly kladné ohlasy, takže by mě moc potěšil váš osobní tip.
Popřípadě, nevíte, kde v Praze se dá zajít na kvalitní a dobré fish&chips?
Fish&Chips
Já vždycky myslela, že jsou to klasické hranolky a fileta Nebo to je fakt nějak speciálně uděláno?
Reaguji na Elienka:
je to ryba ve speciálním křupavém těstíčku
my to doma zkoušeli podle nějakých receptů, ale nikdy to nebylo ono
Cituji imoen: je to ryba ve speciálním křupavém těstíčku
Tu křupavost zajišťuje kukuřičná strouhanka.
Zkus recept podle Jamieho Olivera.
http://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes /fish-chips-mushy-peas
Zkoušeli jsme a to těstíčko bylo moc dobré. Dává do něj pivo Ovšem fish and chips jsem jedla přímo v Anglii a úplně stejně se to doma prostě nepovede...
oni nemajú strúhanku ako je tá naša.. a nedávajú klasický trojobal..ale len dvoj .. múku a ich strouhanku zmiešanú s vodou ..akú rybu použiješ je už na tebe
Mňam, úplně jsem na ně dostala chuť jak to tady čtu... do Anglie odjíždím za pár týdnů - takže si dám pravé Fish and chips.
Právě, že klasické filety to nejsou. Ani klasická strouhanka. Pořád se to nějak nedaří, v ČR jsem ještě nikde neviděla takové, jako v GB, takže se tu snažím trochu naivně najít alternativu, no. Díky moc za tip na Mars&Spencer, na Nordsee a na recept Jamieho Olivera.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.