Myslíte, že jde sušené mléko vyměnit za sušená syrovátka? Očekávám odpověď, že ne, že je to jiné složení apod. Jen mě to napadlo, chutná to stejně a vypadá to stejně a hodně bych ušetřila.
Reaguji na cokoladovasusenka: No v tom mléce je důležitý ten tuk (jak jsem pochopila), ale to v syrovátkách asi nejní tak nevím, snad nám odpoví někdo, kdo to zkoušel
Reaguji na Cara: tak to je dobrá zpráva a marcipán je OK? Neroztéká se apod. dělá se s tím normálně jako když je ze sušeného mléka? Chutná to stejně?
já to teda dělala jen jednou a docela dobrý, ségra to dělala už víckrát, chuť to má malinko jinou, ale ne zase nějak výrazně
Jde to. Jednou jsem to tak zkoušela,protože se mi nechtělo kvůli jednomu plátu marcipánu (na slepení s lineckým kolečkem) kupovat za 70 kč sušený mlíko. Chuť je dobrá, jestli stejná jako klasický marcipán nevím,ten jsem jedla naposled snad na základce... Jen si neodpustím menší opravu - sušená syrovátka je TA - rodu ženskýho . Pojmenování TY syrovátka mě tahá za uši jako nic jinýho na světě,tak se omlouvám že rýpu,ale musela jsem
Já syrovátku taky občas používám jako náhražku suš. mléka - třeba na kokosový kmen, ale zkoušela jsem marcipánky, a to nešlo - syrovátka je poměrně lepivá. Jestli někdo máte recept na marcipán ze syrovátky, tak ho sem prosím dejte. Díky
Reaguji na netík: Tak jsem to včera zkoušela.... a šlo to! Takže potahovací hmota: 150 g moučkového cukru, 150 g syrovátky, 2 lžíce oleje, pár kapek mandlové esence.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.