Cituji kalachakra: Já se osobně nestravuju podle výsledků výzkumů, ale podle pocitu a vlastní zkušenosti.
přesně tak.. najdou se argumenty, podložené vědecky i selským rozumem, pro i proti, takže se každý prostě musí rozhodnout sám. Já ale teda výzkumům, natož článkům z ženských serverů, nevěřím, rozhoduju se podle sebe. Víc než před rokem jsem zkusila mléčné výrobky "vysadit", vyhovuje mi to, nemám důvod se k nim vracet. Sojové alternativy, kokosové, mandlové mléko apod. mi chutnají .
no vždycky říkám, že nejsem tele, abych pila kravské mléko, osobně ho dětem nedávám, maximálně jogurt nebo lučinu a zákys, tím to haslo, nicméně u syna si v období chřipek dávám pozor i na tyto výrobky, on se po mléku opravdu silně zahleňuje. Do roka byl kojený a neměl žádnou rýmu ani kašel, poté přešel na umělé mléko a potom kravské a totální katastrofa v zimním období mu ho prostě nedávám, u dcery je to v pohodě, nicméně ta ho ani nechce
Já osobně prostě pro mléko samo osobě nejsem
Faktem je, že produkce laktázy s věkem klesá. Z toho plyne, že dětem mléko prospívá a dospělým z něj může být špatně (např já a můj táta)...
Reaguji na majina.001:
Též jsem neměla nikdy nic zlomeného. Naopak jsem slyšela o tom, že např. v Americe, kde se konzumuje hodně mléka, mají ženy mnohem větší problémy s osteoporózou, než na východě, kde se mléčné výrobky požívají o dost méně. Prostě pokud je ho moc, tak spíše ten organismus zbavuje minerálů, než aby pomáhalo. Takže jednoduchá rovnice mléko=vápník=no problem podle mého ani zdaleka naplatí.
Teď jsem si ještě vzpomněla na kolegyni, které léčily dceru na alergii (bohužel nevím jakou). Doktoři moc nepomoli, ale jakmile přestala pít mléko, alergie byla pryč.
Já kupuji mléko pouze v lahvi a pouze 3,5% tuku. Nebo o víkendu k nám jezdí dodávka s mlékem přímo z farmy. Mléko jako takové nepijeme, ale máme rádi kakajíčko, ovesnou kaši z mléka. Z jogurtů hollandiu a malému actimel, který dostává každé ráno než vyrazíme do školky.
pro mě zahleňování mýtus není.
Nepiju mléko, a cítím obrovský rozdíl
včetně toho, že jsem se zbavila léta vleklého atopického ekzému.
mléko mi chutnalo - a pila jsem selské, bio - tudíž fatk mléko.
Ale odepřela jsem si jej a nechybí mi.
Mýtus je spíš to, že mléko obsahuje vápník a potřebujeme ho na kosti..
Cituji sarra: a malému actimel
zrovna ten actimel je snad horší než mlíko.. teda mlíko evidentně někomu ubližuje, ale actimel nedělá vůbec nic
Fakta a mýty neřeším. Vyrostla jsem na čerstvě nadojeném mléce a dnes si pro něho chodím do mlékomatu. Nepřevařujeme.
Reaguji na Poison:
To nevím, ale budu ráda za jakékoliv informace. Ale ne informace z medií. Já to praktikuji již několik let a syn mi nemarodí. Jestli je to zásluhou tohoto výrobku nemohu potvrdit.
Bez mléka pro mě není den, někdo startuje kafem nebo čajem, já si naliju hrnek polotučného mléka, a když náhodou mám čerstvé mléko od krav, tak jsem schopná bez následků vypít 3/4 litrů za den.
Já už nepamatuji, kdy jsem si nalila hrnek mléka. Mléko davam jen do kavy, nebo černého čaje + použití při pečení atd. Samotné ale dlouho na snidani nebylo a když tak studené... z teplého se mi akorát zvedá od dětství kufr..
Navíc...malokteré mléko dnes chutná jako mléko.... :-/
Tiakia : To co prodávají v krabicích nemá s mlékem nic společného a už vůbec ne to 1,5% tuku.To je voda se škrobem.
Pane Bože, to zas byl blaf někoho, kdo nemá ani páru o technologii výroby mléka. Nesnědla jsi bohužel všechnu moudrost světa.
Něco o té výrobě vím. Můžeš napsat, jak jsi na tuhle teorii vůbec přišla? Ach jo......máš smůlu v tom, že sem chodí lidi, kteří polovině tvých příspěvků stejně nevěří.
Trvanlivé mléko se vyrábí z čerstvého kravského mléka JEN působením tepla a je baleno do aseptického obalu obsahujícími speciální fólii, která nepropouští světlo, vzduch a zároveň chrání mléko před mikroorganismy z vnějšího prostředí. Metoda tepelného ošetření trvanlivého mléka se nazývá UHT (krátkodobý vysokotepelný záhřev). Trvanlivé mléko je 100% přírodní produkt bez konzervačních látek. Výhodou trvanlivého mléka je možnost je dlouhodobě uchovávat při pokojové teplotě mimo ledničku. Jeho trvanlivost v uzavřeném kartonovém obalu je 3 - 6 měsíců.
Reaguji na veruna: A jak je to s odtučněným "mlékem"? ***** má speciální výživový plán aby dojila polotučné/nízkotučné mléko? O to asi šlo
Jinak mně trvanlivé krabicáky nevadí - každé ráno do kávy, když s mlékem vařím vždycky si naliju skleničku (zahleňování pociťuji pouze, když jsem nějak nastydlá). Ale nejlepší jsou farmářská mléka (netrvanlivá), nebo přímo od krávy se smetánkou nahoře
méně než
10 příspěvků
Cituji noninek: A jak je to s odtučněným "mlékem"? ***** má speciální výživový plán aby dojila polotučné/nízkotučné mléko?
Odstředění ti nic neříká? Jakožto technologická úprava produktu?
Jinak mě fascinuje, že už tu člověk nemůže použít ani slovo k.ráva i když se jedná o diskuzi o mléce
Zastávám názor, že když někomu dělá dobře být bez mléka, ať ho vynechá a pokud naopak, ať ho pije. Já se přiznám, že jsem mléko dlouho nepila a teď se má spotřeba zvyšuje (kaše, kakao, do kávy..) a necítím nějaké zhoršení.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.