Hodně jsem si oblíbila tuto dýni, ale točím pořád dokola pár stejných receptů, proto by mě zajímalo, jak ji připravujete vy ? Já dělám např. toto: Očištěnou dýni nakrájím na měsíčky, pokapu olivovým olejem a peču společně s malými brambůrky a cibulí. Osolím, okořením a nakonec přidám hóódně česneku. Nebo polévku: Mix zeleniny (cibule, pastiňák, mrkev, brambory, hokaido ....) osmažím na oliv. oleji, zaleju vývarem, povařím, ke konci přidám česnek, zázvor, koření (např. kari) a rozmixuju. Zjemním smetanou a na talíři zakapu dýňovým olejem. Také dělám hokkaidové pyré nebo buchtu. A co vy?
Dýňová polévka - recept zde: http://vypecky.blogspot.com/2010/09/dynova-polevka .html
Australské brambory - SKVĚLÉ! - recept zde: http://www.fler.cz/blog/co-s-tou-dyni
Btw. kde teď dýni sháníš? Já ji teď už seženu jen v bioprodejnach.. cca před měsícem se dala sehnat v Hypernově nebo na trzích..
Jó děvče, musíš si udělat zásoby na zimu dopředu. Pak je nemusíš pracně shánět. Některé dýně vydrží při správném skladování až do jara. Já si je sama pěstuju nebo dřív jsem je kupovala na trhu
Cituji Jaanaa22: kde můžu tuto dýni v Brně koupit?
mají ji třeba v Albertu (bio), prý v Globusu a před měsícem (nevím, jak teď) i na Zelňáku.
Ahoj, tak já zase dělám hokkaidovou omáčku. Ve vodě chvíli povařím na kostičky nakrájenou dýni, až změkne, tak rozmixuji, zjemním smetanou, osolím, opepřím, přidám česnek dle libosti a podávám s vařeným vajíčkem a kuskusovyým knedlíkem jí to dokonce i přítel a to je co říct
Ahoj, my zase s přítelem milujeme bramborovo-dýňovou kaši.
Použije se stejné množství brambor jako dýně. Brambory se dají vařit jako obvykle a dýně pokrájená i se slupkou se dá péct do trouby - zakápnout olivovým olejem a posypat tymiánem + 2 stroužky česneku vcelku. Peču asi na 200° 20min. Poté se dají brambory i upečená dýně do jednoho hrnce, přidá se hrnek teplého mléka nebo smetany, máslo, sůl a hořčice - dávám tak 1 až 2 lžíce podle množství, kremžskou i obyčejnou... Pak se to rozšťouchá nebo rozmixuje a podává k jídlu jako bramborová kaše. Je to výborné k tmavým masům, třeba kachně apod, ale my to jíme v zimě ke všemu. Je to výborné
Cituji Star80: Btw. kde teď dýni sháníš?
Jestli jseš z Prahy, tak včera jsem byla na trzích v Holešovické tržnici a tam má každý stánkář plno dýňí...Jinak jsem viděla dneska v Tescu ale měli jich jen pár, maj tam spíš ty na ozdobu
Jinak tady máš recepty s dýňí http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=d% C3%BDn%C4%9B&prohledavat=1&v_nazvu=1&v_ingred=1&ka tegorie=0&autor=0&hledat=Hledej ) (ten první recept asi nebude uplně to co hledáš, ale vypadlo mi to taky )
Zkus se inspirovat u mě. Dělala jsem dýňový cheesecake a byl fakt výborný http://cookingwithsusa.blogspot.cz/2014/10/dynovy- cheesecake.html
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.