arrow
profile_image
kokina
od 2. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jak udělat dobrou drobenku na koláč? Když jí dělám já, tak se mi vždycky ,,sešmucká" a je tvrdá.

máslo cukr hrubá mouka.

arrow
profile_image
kokina
od 2. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

a v jakém poměru?

přiměřeně, ale tak 1:1:1?

Cituji Wild Paula: 1:1:1

Fakt?!
Já dělám z 1 hrnku hr.mouky, půl hrnku cukru krupice a 5lžic másla. Nemam jí tam ráda moc, takže to je dávka na dva plechy, vždycky si odeberu na příště do kelímku a nechám v lednici, abych nemusela za týden žmoulat znova

já dělám z polohrubé mouky, cukru moučky a másla, nevážím to, prostě tak aby z toho byla sypká směs

arrow
profile_image
Barbucha
od 22. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

na velký plech dělám drobenku z 250g hrubé mouky, 250g cukru (1/2 dávám třtinový) a 100 g másla

Já už odmala drobenku nenávidím...je nějaký jiný důvod, proč ji dávat, než jen z důvodu, že to někomu chutná?

arrow
profile_image
kokina
od 2. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak koukám, že každá to děláte jinak :-/ já jsem ji udělala jako ,,prskafka" a vyšla výborně, děkuji

Cituji kokina: já jsem ji udělala jako ,,prskafka" a vyšla výborně, děkuji

Není zač

Cituji Lisa: Já už odmala drobenku nenávidím...

Hele, já ji taky moc nemusím, jenže manžel to má rád, tak mu jí tam nasypu. Jednu dobu jsem si dokonce nechávala část plechu "bez"

Cituji Lisa: e nějaký jiný důvod, proč ji dávat, než jen z důvodu, že to někomu chutná?

Možná...napadá mne, že když se to sype na ovoce, které má v sobě hodně vody (šťávy) to může posloužit tomu, že žmolenka "vypije"tu šťávu do sebe a nerozmočí se ti tolik to těsto.
Jen teorie.

arrow
profile_image
sonicka
od 30. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám podle mojí babičky...10lžic rozpušt.másla, 10lžic ml.cukru a 10lžic hrubé mouky, když se přidá kokos, je to luxusní,kokos dávám od oka. Kdo nemá kokos rád, nemusí být, ale já to miluju.

arrow
profile_image
phoeni_x
od 3. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já to dělám odhadem, tokud ta směs tolik nelepí, ale přitom jsou udělané hrudečky. Jenže asi to dělám špatně, protože se mi vždycky během pečení rozteče a drobenka už pak není

arrow
profile_image
Lajka
od 29. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lisa: Drobenka do sebe natahuje přebytečnou šťávu z ovoce, aby nebyl koláč moc rozblemcaný

arrow
profile_image
fuzzy
od 19. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

stejně jako všechno, i drobenku dělám od oka...změklé máslo, pol.mouku a krupicový cukr...žmoulat, dokud to nedrobí
neumím si představit i na drobenku vše odměřovat...všechny recepty dělám od oka

arrow
profile_image
_Miri_
od 9. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máslo, polohrubá mouka, cukr krupice... Dělávám hrníčkový koláč, takže těžko říct kolik čeho... Dávám 2hrnky pol. mouky, hrnek cukru krupice, a půl másla...z celkového množství si odeberu půl hrníčku...zbytek už je do těsta...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené