Jak udělat dobrou drobenku na koláč? Když jí dělám já, tak se mi vždycky ,,sešmucká" a je tvrdá.
máslo cukr hrubá mouka.
přiměřeně, ale tak 1:1:1?
Cituji Wild Paula: 1:1:1
Fakt?!
Já dělám z 1 hrnku hr.mouky, půl hrnku cukru krupice a 5lžic másla. Nemam jí tam ráda moc, takže to je dávka na dva plechy, vždycky si odeberu na příště do kelímku a nechám v lednici, abych nemusela za týden žmoulat znova
já dělám z polohrubé mouky, cukru moučky a másla, nevážím to, prostě tak aby z toho byla sypká směs
na velký plech dělám drobenku z 250g hrubé mouky, 250g cukru (1/2 dávám třtinový) a 100 g másla
Já už odmala drobenku nenávidím...je nějaký jiný důvod, proč ji dávat, než jen z důvodu, že to někomu chutná?
Tak koukám, že každá to děláte jinak :-/ já jsem ji udělala jako ,,prskafka" a vyšla výborně, děkuji
Cituji kokina: já jsem ji udělala jako ,,prskafka" a vyšla výborně, děkuji
Není zač
Cituji Lisa: Já už odmala drobenku nenávidím...
Hele, já ji taky moc nemusím, jenže manžel to má rád, tak mu jí tam nasypu. Jednu dobu jsem si dokonce nechávala část plechu "bez"
Cituji Lisa: e nějaký jiný důvod, proč ji dávat, než jen z důvodu, že to někomu chutná?
Možná...napadá mne, že když se to sype na ovoce, které má v sobě hodně vody (šťávy) to může posloužit tomu, že žmolenka "vypije"tu šťávu do sebe a nerozmočí se ti tolik to těsto.
Jen teorie.
Já dělám podle mojí babičky...10lžic rozpušt.másla, 10lžic ml.cukru a 10lžic hrubé mouky, když se přidá kokos, je to luxusní,kokos dávám od oka. Kdo nemá kokos rád, nemusí být, ale já to miluju.
Já to dělám odhadem, tokud ta směs tolik nelepí, ale přitom jsou udělané hrudečky. Jenže asi to dělám špatně, protože se mi vždycky během pečení rozteče a drobenka už pak není
Reaguji na Lisa: Drobenka do sebe natahuje přebytečnou šťávu z ovoce, aby nebyl koláč moc rozblemcaný
stejně jako všechno, i drobenku dělám od oka...změklé máslo, pol.mouku a krupicový cukr...žmoulat, dokud to nedrobí
neumím si představit i na drobenku vše odměřovat...všechny recepty dělám od oka
Máslo, polohrubá mouka, cukr krupice... Dělávám hrníčkový koláč, takže těžko říct kolik čeho... Dávám 2hrnky pol. mouky, hrnek cukru krupice, a půl másla...z celkového množství si odeberu půl hrníčku...zbytek už je do těsta...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.