Reaguji na veruna:
Jedeme poznávat Paříž...chtěla jem jen tipy na jídlo,co se vám osvědčilo,nemyslím,že bychom byli nějací nároční,a určitě jsem nemyslela nějaké vyvařování,ani paštiky,ale nemáme ani ty snídaně,a ani nechci ve třech osobách chodit na oběd do restaurace,myslela jsem spíš nějaké tipy na jídlo nejen na ulici,ale ráno i večer na hotelu,abychom něco měli s sebou...takže tak....
A děkuji za tipy těm,kteří mi je napsali....
Na ty snídaně bych to viděla na nějaké ty balené croissanty z Čech, popř. jiné sladké balené pečivo, sušenky (bez čokolády) apod. Trvanlivý vakuovaný chléb se u nás dnech dá taky koupit běžně nebo knäckebrot, plus trvanlivé salámy, popř. nějaká ta paštika, konzerva jako třeba tuňák s vejci, krůtí s vejci, favorit atd. To vlastně může být jak snídaně, tak večeře, záleží na vás...
hele já bych ss ebou fakt žádné zásoby potravin netahala - v okolí hotelu určitě bude nějaký supermarket, ve kterém vše, co budeš potřebovat v pohodě koupíš. Cenově tot am fakt není žádný extrémní rozdíl.......Spíš než tahat s sebou vakuově balené pečivo/croissanty, které tedy mě nikterak nechutnají, je lepší se tam poohlídnout po pekařství a koupit si to vždy ze dne na den. Pochutnáš si a moc peněz navíc neprojíš.......
Já kdybych někam měla tahat jídlo )kdyby to šlo) tak třeba do japonska, kde sehnat pečivo k snídani bývá fakt problém Nebo do Švýcarska - tam jsou ceny fakt pálky...Ale Francie je v pohodě.....
jinak na oběd nemusíte do klasické restaurace ale třeba do samoobslužné, tam to bývá levnější ale pochutnáte si taky......Já tedy nebyl v paříži ale v Motnpellier (na jihu) a dokonce jsme tam našli pěknou malou hospůdku, kde jsme se královsky najedli ze tříchodového menu, k tomu byly v ceně dvě deci vína a po jídle jsme dostali koňak a stálo nás to méně, než bychom zaplatili za stejné jídlo tady v ČR radím neochuzovat se o zážitek místní stravy.
Cituji bakalářka: vakuově balené pečivo/croissanty, které tedy mě nikterak nechutnají,
Mně taky ne...
Cituji bakalářka: je lepší se tam poohlídnout po pekařství a koupit si to vždy ze dne na den
Určitě souhlas Zvlášť když jede do Paříže a ne mimo civilizaci, kde by ta možnost nebyla... (mé tipy z předchozího příspěvku vycházejí spíš z dovolených tak trochu mimo civilizaci.. )
Cituji piper: Mně taky ne...
Cituji piper: Určitě souhlas Zvlášť když jede do Paříže a ne mimo civilizaci, kde by ta možnost nebyla... (mé tipy z předchozího příspěvku vycházejí spíš z dovolených tak trochu mimo civilizaci..
Tak v jednom příspěvku doporučíš tahat sebou konzervy a v druhém to v zápětí popřeš.
Cituji piper: Na ty snídaně bych to viděla na nějaké ty balené croissanty z Čech, popř. jiné sladké balené pečivo, sušenky (bez čokolády) apod. Trvanlivý vakuovaný chléb se u nás dnech dá taky koupit běžně nebo knäckebrot, plus trvanlivé salámy, popř. nějaká ta paštika, konzerva jako třeba tuňák s vejci, krůtí s vejci, favorit atd. To vlastně může být jak snídaně, tak večeře, záleží na vás...
Fakt rada nad zlato tedy
Cituji Tiakia: Tak v jednom příspěvku doporučíš tahat sebou konzervy a v druhém to v zápětí popřeš.
Nic nepopírám a ani se v prvním příspěvku nezmiňuju, zda mi ta strava je nějak blízká nebo že mi chutná. Jen sděluju, co je s sebou možné vzít za potraviny, které se nezkazí, což zakladatelka žádala.
Reaguji na malupa:
název tématu mi přijde fakt úsměvný.....to je jako kdyby ses např. zeptala, co si máš vzít s sebou na svačinu do práce.
Piper: Na ty snídaně bych to viděla na nějaké ty balené croissanty z Čech, popř. jiné sladké balené pečivo, sušenky (bez čokolády) apod. Trvanlivý vakuovaný chléb se u nás dnech dá taky koupit běžně nebo knäckebrot, plus trvanlivé salámy, popř. nějaká ta paštika, konzerva jako třeba tuňák s vejci, krůtí s vejci, favorit atd. To vlastně může být jak snídaně, tak večeře, záleží na vás...
Amerika objevena !!
Cituji veruna: název tématu mi přijde fakt úsměvný.....to je jako kdyby ses např. zeptala, co si máš vzít s sebou na svačinu do práce.
Co je na tom tak úsměvného? Doporučila bych ti tu jiná stupidní témata, kdy se slečny ptají, co si mají vzít na sebe k béžovým kalhotům apod.
Kdo necestuje příliš často nebo nemá zkušenosti s dovolenými beze stravy, tak z toho má logicky trochu obavu a přemýšlí nad tím. Ono totiž tyty poznávací zájezdy na pár dní bývají často tak nabité, že se vyjíždí busem brzo ráno a navrací pozdě večer, většinou i za tmy. Ubytování samozřejmě není v centru města, ale na okraji, kde těžko člověk nalezne nějaký obchod s potravinami a už vůbec ne takový, který by byl otevřený v 10 večer. To je Amerika, co?
Nám se osvědčily toasty, pro děti jako sladké palačinky (raději nenamazané ) nebo malinké lívanečky, taky zapeču těstoviny s uzeným a naporcuji, dá se to dlabat i studené.A když mám čas, upeču malinkaté pizzy, to se taky osvědčilo.
Reaguji na lisica:
nějak si nedokážu představit, že povezu s sebou na zájezd do Paříže zapečené těstoviny nebo palačinky....ale samozřejmě je tohle každého volba. My jsme chtěli ochutnat místní speciality, čímž nemyslím drahé večeře v restauraci, ale jídlo běžné ve stáncích na ulici, typické pro Francii. Ale prostě Češi, no ani se nedivím, že se na nás ve světě dívají jak na socky, když vytáhneme na ulici ty naše pověstné řízky....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.