Holky, potřebovala bych poradit. Pekla už některá z vás dort Red Velvet?
Je opravdu tak dobrý nebo chutná jak obyčejný piškotový dort?
Manžel bude mít narozeniny, tak bych mu chtěla upéct něco extra…
Ja som ho piekla, a podľa mňa nie je ničím výnimočný Cesto ako každé iné, ale ten krém bola teda iná trieda
Souhlasím s Reaguji na xyzz: , že krém je vynikjající. Na těstu je asi nejzajímavější barva.
peču celkem často, kdo ho ode mně ochutnal, tak už po mě ani jiný upéct nechce takže za mě určitě lepší než klasický piškot
Peču hodně. je velmi podobný klasickému piškotu, jen mi přijde takový hutnější, těžší a vlhčejší. Chuťově výborný.
Nevím jestli jsem měla špatný recept, ale na to jak mě lákal, ak mi strašně nechutnal.
Nakonec ho přítel snědl,ale dle mýho .
Jestli se vám osvědčí klidně mi písněte recept, ráda ho znovu zkusím .
Ale nechutná mi ani klasický piškot ani krém mě neoslovil .
Já ho peču celkem často, ale nepřibarvuji a tak nemá tu jasně rudou barvu jako na některých fotkách.
Jinak chuťově si nemyslím, že je něčím speciální (kakao v něm skoro cítít nejde, takže ej tot akový vlhčí piškot).
Krém není jeden a ten pravý na red velvet - může se dát máslový, nebo víc tvarohový...
Ahoj, nechtěly byste sem dát recept? za chvíli bude mít mamka narozeniny a teď jste mě s tím nalákaly..
Holky, moc děkuji za příspěvky! Máte některá nějaký ,,spešl" recept nebo jen z internetu? I na youtube jsem něco našla...
dělám tento a je výborný, barvu používám gelovou od Wilton
http://www.chezlucie.cz/2010/05/red-velvet-cupcake s.html
já peču podle tohohle:
250g mouky (půl na půl hladkou a polohrubou)
250g cukru
115g másla
1/2 čl soli
2 pl kakaa
250 ml podmáslí
2 vejce
1 čl vanilkového extraktu
1/2 čl červeného barviva
1 čl octa
1 čl sody
Smícháme mouku se solí a kakaem a v podmáslí si rozmícháme barvu. Změklé máslo rozšleháme, přidám cukr a šleháme další 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt. Nakonec do másla vešleháme třetinu mouky, pak polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky. Sodu v malém hrnícku zalijeme octem, směs vzkypí a okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou jemně zamícháme. Těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Pečeme asi hodinu a pak zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinou a pak ho vyndáme a necháme zcela vychladnout. Studený korpus zabalíme do fólie a pak dáme alespon na hodinu do lednice (ideálně přes noc). A to je vše
Trochu komplikovaný, ale podle mě to za to stojí. Jinak peču ve formě o průměru 24 cm a klidně ho tu hodinku nechám bez kontroly, nikdy se mi dort nespálil a obvykle je za tu hodinu akorát. Krém dělám obyčejný pudinkový (méně sladký) a dávám do něj ananas. Tak snad bude chutnat
Tak mně teda Red Velvet chutná fakt hodně moc. Dělám cupcakes, recept používám taky od Chez Lucie jako Didli. Rozhodně můžu doporučit
Taky jsem ho vyzkoušela a doporučuju. Taky podle Chez Lucie a je vážně dobrý. Nepřeslazený, hutný, mňam.
vyzkoušela jsem ještě tento recept a během pár dnů jsem ho dělala několikrát, dle mého zatím bezkonkurenční recept:
http://bakingtheloveofmylife.blogspot.cz/2013/10/u sa-red-velvet-cake.html
jen dávám méně cukru a peče se teda daleko déle, než je uvedeno-peču klidně 1,5hod.
Ale je fakt výbornej.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.