Ahoj holky, vysnila jsem si takovou knihu, kterou bych chtěla pro sestru k Vánocům. Bohužel netuším, zda něco takového existuje. Pokud ano, poraďte prosím. Chtěla bych, aby tam byly různé vychytávky z kuchyně, takové nějaké věci jako např.že se do solničky dává rýže kvůli tomu a tomu... že hrnce se utírají až jako poslední... atd. Rozumíte? Žádné recepty, čistě nějaká etiketa a tipy. Děkuji moc
O knize čistě s etiketou nevím, ale dost takových tipů je v knize Mastering the Art of French Cooking od Julie Child a spol. - pokud sestra umí anglicky, tak si myslím, že by to mohlo být ono Jsou tam recepty, ale právě i takové informace, které třeba věděly naše babičky a maminky, ale my už na ně pozapomínáme
Reaguji na hrabosska: Tak já jsem loni k Vánocům dostala knížku Co by měl vědět správný kuchař, autorem je James Peterson. Je to opravdu originální knížka, v podtitulu je uvedeno "484 rad, tipů, triků a technik jak si usnadnit práci v kuchyni". Knížka má dobrý formát a je krásně rozdělená barevnými pruhy na okraji stránek podle druhu potravin apod. Navíc jsou v ní i super fotky, kde je vše názorně ukázané. Knížka mi udělala velkou radost a je tam spousta vychytávek.
Například tyto:
Název je stejný, autor jiný, tak aby sis nemyslela, že doporučuji dvě totožné knihy
http://www.kosmas.cz/knihy/125425/dobre-rady-do-ku chyne/
http://www.databazeknih.cz/knihy/dobre-rady-do-kuc hyne-48392
Etiketa vaření? To je trochu zvláštní termín, ale výborná kuchařka pro klasiku a začátečníky je Vaříme chutně, zdravě hospodárně, v levných knihách je Kuchařka Jana Vrabce stojí 249 Kč, také Kuchařka pro dceru, jinak takové ty knihy tipu 1000 a 1 rada do domácnosti a tak. Všechno najednou tam asi nebude. Btw. - proč se mají hrnce utírat jako poslední? (já to nechávám uschnout )
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.