Ahoj, snad se mi nebudete moc smát , ale stále mi to vrtá hlavou. Jsem vlastníkem Bio kokosového oleje a jsem nadšená. Shodou okolností jsem v telce shlédla dokument kde jeden dobrodruh přežívá v divočině bez pomocníků moderní doby. A co mě tam zaujalo bylo to, že rozsekl kokosový ořech, mléko vypil a kouskem dřeva si tu dužninu prostě a jednoduše naškrábal a pak se tím natřel . Vypadalo to naprosto stejně jako náš známý Biokokosák.
Takže mě nepadlo...koupit kokosový ořech, dužninu rozdrtit v mixéru? Vznikne to samé co máme doma v krabičkách? Já myslím že moc ne, že tam bude dost kokosu, ale i tak jsem zvědavá na vaše příspěvky.
jj olej se musí za studena lisovat: Z čerstvě rozlousknutého kokosu se ostrouhá bílá dužina. Ta se pak umístí do cylindru, který je součástí speciálního lisu. Olej se poté po dobu dvou hodin lisuje. K získání oleje jsou pečlivě vybrány kokosové ořechy odrůdy Nucifera, rostoucí na vulkanické půdě souostroví Fiji velmi bohaté na minerály. Celý proces od dopadu ořechu na zem až po naplnění lahve trvá řádově minuty. Olej není tepelně zpracován a tudíž si uchovává všechny prospěšné vitamíny a živiny s blahodárnými účinky na lidskou pokožku.
Reaguji na nerka:
Já vím, je to tam napsáno , ale něco na ten způsob by vzniknout mělo, protože to co jsem viděla v telce vypadalo velice podobně, i to on nazval jako čistě přírodní kokosový olej vhodný na všechno a on to také nelisoval, ale jen naškrábal z kokosu kouskem větve.
Kokosový olej určitě ne. Můžeš si vyrobit kokosové máslo: http://www.crunchybetty.com/coconut-butter-recipe- 3-steps-to-bliss - ale není to totéž.
Ale když to namixuješ, tak tam budeš mít i ty tvrdé kousky, ty tuhé látky, krom toho oleje...takže možná rozmixovat a pak přes něco nechat prokapat? ale abych pravdu řekla, tohle mě nikdy nenapadlo, takže pokud to budeš zkoušet, určitě dej vědět
Hmm holky tak já nevím...vím co jsem viděla..normálně se tím natřel a když to ukazoval na kameru byla to ta stejná nebo obbobná hmota..jajsně, asi nebyla tak dokonale jemná ale bylo to skoro ono Od té doby mi to vrtá hlavou.
Cituji sarousek: Celý proces od dopadu ořechu na zem až po naplnění lahve trvá řádově minuty.
Tak tohle by mohl být asi problém..je fakt že on se vyšplhal na palmu, utrhl čerstvý kokos a pak to z něj hned udělal po vypití mléka. Tady čerstvý kokos nenajdu
Reaguji na MalinkaBoo:
Tak propasírovat přes něco by už nebyl takový problém, spíš bude problém v té čerstvosti kokosu..
škoda, jinak bych to zkusila )
http://gopar.cz/Cerstve-ovoce-a-zelenina/Kokosovy- orech-cerstvy.html
našla jsem "čerstvý" kokos
A co to dát do odšťavňovače? Rozmixovat podle mě nepomůže, protože ti tam zůstane ta kokosová dužina. Takže když můžu odšťavnit mrkev, červenou řepu apod., tak možná ten kokos taky něco pustí... jen aby to byl zrovna ten olej,což trošku pochybuju, spíš dostanu kokosovou šťávu
Reaguji na simuška:
Tak ale potom nechápu, že jemu to po vydření klacíkem udělalo bílou masu, kterou se prostě a jednouduše potřel
nějak mi uniká smysl...
biokokosový olej doma máš..tak co od tohodle očekáváš?
i kdybys to nakrásně vyrobila, tak se ti to finančně absolutně nevyplatí..a ještě z toho nebudeš mít takový výtěžek a nebude to tak kvalitně zpracované jako v kupované podobě
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.