Ahoj holky,právě jsem dodělala domácí vanilkovou zmrzlinu a už se chladí.Dělala jsem ji podle tohohle receptu :
http://www.recepty.cz/recept/vanilkova-zmrzlina-14 5271
A teď přemýšlím,stačí vejce které v ní jsou,aby se nechali jen tak lehce prohřát na pár minut,abych zmrzlinu mohla dát mému malému synovi?Teď jsem na vážkách
Máš vařit 3 - 4 minuty. Myslím si, že by to mělo být dostatečné. Ale nejsem odborník......
Hlavně by to podle mého mělo přejít varem, aby byla jistota, že se všechny špatné látky zničily
Ona ta vaječná bílkovina se sráží už při nějakých 60°C Takže bych se nebála. Navíc júplnou jistotu nemáš nikdy. Můžeš mít kus toho neuvařeného vajíčka nahoře na hrnci, když jsi ho tam rozklepla a slitím do misky ho zase přimíchat do té už převařené hmoty. Já bych byla v klidu
Holky děkuju za příspěvky,já jsem si jí dala,je výborná,ale malýmu jsem raději nedala,udělám mu dnes bublaninu,aby měl taky nějakou dobrotu.
méně než
10 příspěvků
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.