Dělám jen z rumu a salka, od oka Vloni jsem dělala vaječný, ale nakonec jsme vše vylili, cítila jsem tam pořád vejce, nešlo nám to přes ústa
Jeden najdeš tady
https://www.omlazeni.cz/-vajecny-liker-59-71464-0.h tml?CheckSendMail=1
Já dělám tento
1 Salko + 1 Tatra, 250 ml smetany, 1 vanilkový cukr (nejlepší je bio od Amylonu nebo Organic z Tesca= obsahují pravou vanilku), 6 žloutků, 110 gr moučkového cukru (spíš dle chuti) - to vše zahřát ve vodní lázni, míchat. Musí to projít tepelnou úpravoi. Až to zchladne, postupně vmíchat cca 0,5 l Rumu. Do lahví a do chladu. Nemá chybu.
.
Cituji SýkorkaModřinka: Vloni jsem dělala vaječný, ale nakonec jsme vše vylili, cítila jsem tam pořád vejce, nešlo nám to přes ústa
Já se na něj letos taky poprvé chystám a teď teda nevím, jestli tam mám dát ty vajíčka nebo ne... Mám trochu strach jak to bude chutnat...
můj recept na výborný vaječňáček
5 žloutků
15 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
- ušlehat do pěny
1 plechovka slazeného Tatra mléka
asi ¼ plechovky neslazeného Tatra mléka – vypláchneme s ním tu plechovku od sladké smetany
¼ litru rumu
Reaguji na Ziralka: no, o tom právě také uvažuju, tak to musím ještě promyslet
díky všem za recepty, určitě nějaký použiju
Koupit karamelové salko,tatra mléko neslazené /oboje v plechovce/ a rum.V podstatě jde jen o ochucení rumu,takže karamelové salko a tatra mléko smíchat dohromady a dolít rumem dle vlastní chuti
Vaječný likér bez vajec prostě není vaječný likér! Vejce tam být musí, nejlépe domací a čerstvá, můžete si je předem "ušlehat" ve vodní lázni, po takové tepelné úpravě se není čeho bát... Jinak já dělám 1 salko, 1 tatra, 5 žloutků, vanilkový cukr.. po té přidat rum podle chuti
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.