Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na Váš recept na domácí tatarku, mám na mysli takovou tu odlehčenou verzi, která nepřipomíná majonézu, kupovaná nám nechutná vůbec. Díky
Moje máti ji dělá takto : 1 větší téglik zakysané smetany, 1 malá cibule nasekaná nadrobno, 1 lžička hořčice klasické plnotučné, sůl a černé koření. Promíchat - nechat odležet chvíli, hodina stačí - podávat.
Mně z kupovaných chutná jenom Hellmans light tatarka, ostatní taky ne .
Já ji moc udělat neumím, takže docela ráda kupuju Špak, jinou nemusím, ale znáte to, každá máme jiný jazýček.
Nicméně vím jednu vychytávku, na kterou spousta lidí při výrobě tatarky zapomíná:
Špetka cukru. Bez něho i každé sebelepší tatarce bude něco chybět.
já dělám tatarku,takto: trochu majonézy , zakysanou smetanu, cibule na drobno, steril.okurky na drobno, trochu láku z okurek, sůl, pepř toho hodně a dávám i trochi chili pro lepší chuť , nechat uležet.
Děláme majolku v Zepter Mixsyku a to jen z mleka,oleje,soli,trocha hořčice....pokud chceme tatarku,přidáme nadrobno nasekanou cibulku a okurku.Každý podle chuti.
holky nám dělávali ve škole domácí tatarku z tvarohu - byla výborná, nemáte někdo recept?
my dáme bílej jogurt (nejlepší je na to Klasik) do toho cibuli, kys. okurku, pln. hořčici sůl pepř a promícháme to a je to dobrý
my ji děláme tak, že vezmeme bílek a olej, nakrájenou nadrobno cibuli (půlku malé), nastrouhanou okurku, lžičku hořčice, sůl a pepř, rozmixujeme el. mixérem a to je dobrota.....
pokud vám to netuhne, tak přidejte olej....
Vajíčko, ponorný mixér, zapnout, pomaličku přilévat olej...zhoustne...pak přidat na kolečka sterilovanou okurku a trošku cibulky, pořád mixovat. A pak v misce dochutit - pepř, na špičku nože hořčice, sůl.
Varianty ze zakysané smetany a jogurtu jsou zdravější a taky moc dobré. Ale mně přijdou vhodnější spíše na salát jako dresing. Dělám je taky často, spíše v létě.
Ale tohle je prostě klasika, které se nic nevyrovná
Cituji lucinkaf: domácí tatarku z tvarohu
1 díl tvarohu
1 díl Hellmans majolky
1 díl zakysané smetany
- nadrobno nakrájej cibulku a kys. okurku (může být i sterilovaná kapie)
- špetka soli a pepře
- trochu laku z okurek nebo štávy z citronu (jestli máš ráda česnek, klidně přidej)
Je to mňamka
Kvetena
někdy dám celé vajíčko, když pak nevím co se žloutkem....ale jelikož ji děláme většinou ke smaženému sýru, tak žloutek naředím mlékem a obaluji .-)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.