arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na Váš recept na domácí tatarku, mám na mysli takovou tu odlehčenou verzi, která nepřipomíná majonézu, kupovaná nám nechutná vůbec. Díky

Moje máti ji dělá takto : 1 větší téglik zakysané smetany, 1 malá cibule nasekaná nadrobno, 1 lžička hořčice klasické plnotučné, sůl a černé koření. Promíchat - nechat odležet chvíli, hodina stačí - podávat.
Mně z kupovaných chutná jenom Hellmans light tatarka, ostatní taky ne .

arrow
profile_image
Antonie
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já ji moc udělat neumím, takže docela ráda kupuju Špak, jinou nemusím, ale znáte to, každá máme jiný jazýček.
Nicméně vím jednu vychytávku, na kterou spousta lidí při výrobě tatarky zapomíná:
Špetka cukru. Bez něho i každé sebelepší tatarce bude něco chybět.

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já dělám tatarku,takto: trochu majonézy , zakysanou smetanu, cibule na drobno, steril.okurky na drobno, trochu láku z okurek, sůl, pepř toho hodně a dávám i trochi chili pro lepší chuť , nechat uležet.

arrow
Neprodává v Bazaru

díky moc všem, píšu si ...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Děláme majolku v Zepter Mixsyku a to jen z mleka,oleje,soli,trocha hořčice....pokud chceme tatarku,přidáme nadrobno nasekanou cibulku a okurku.Každý podle chuti.

holky nám dělávali ve škole domácí tatarku z tvarohu - byla výborná, nemáte někdo recept?

arrow
profile_image
Elenoora
od 14. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

mikkýsek
Pracovala jsem v restauraci, dělali jsme ji taky takto

arrow
profile_image
Hanulka25
od 3. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my dáme bílej jogurt (nejlepší je na to Klasik) do toho cibuli, kys. okurku, pln. hořčici sůl pepř a promícháme to a je to dobrý

arrow
profile_image
rattty
od 29. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my ji děláme tak, že vezmeme bílek a olej, nakrájenou nadrobno cibuli (půlku malé), nastrouhanou okurku, lžičku hořčice, sůl a pepř, rozmixujeme el. mixérem a to je dobrota.....

pokud vám to netuhne, tak přidejte olej....

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Vajíčko, ponorný mixér, zapnout, pomaličku přilévat olej...zhoustne...pak přidat na kolečka sterilovanou okurku a trošku cibulky, pořád mixovat. A pak v misce dochutit - pepř, na špičku nože hořčice, sůl.
Varianty ze zakysané smetany a jogurtu jsou zdravější a taky moc dobré. Ale mně přijdou vhodnější spíše na salát jako dresing. Dělám je taky často, spíše v létě.
Ale tohle je prostě klasika, které se nic nevyrovná

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

rattty
Teď to čtu, téměř to samé jako ta naše Bez žloutku jistě zdravější. Vyzkouším.

arrow
profile_image
Eternity
od 17. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji lucinkaf: domácí tatarku z tvarohu

1 díl tvarohu
1 díl Hellmans majolky
1 díl zakysané smetany
- nadrobno nakrájej cibulku a kys. okurku (může být i sterilovaná kapie)
- špetka soli a pepře
- trochu laku z okurek nebo štávy z citronu (jestli máš ráda česnek, klidně přidej)

Je to mňamka

arrow
profile_image
rattty
od 29. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kvetena

někdy dám celé vajíčko, když pak nevím co se žloutkem....ale jelikož ji děláme většinou ke smaženému sýru, tak žloutek naředím mlékem a obaluji .-)

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nechápu, co je na žloutku nezdravé

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené