Ahoj holky,
v rámci rodinného kruhu jsme se rozhodli, že si uděláme Prostřeno. Jednou měsíčně se sejdem u někoho z příbuzných na večeři viz Prostřeno na Primě a teď jsem na řadě já!!
Sháním zaručené a naprosto úžasné recepty. Pokud máte nějaký tip, sem s ním
Napadl mě dezert, úplně úžasný celkem lehký tvarohový koláč ve stylu cheesecaku.
Na těsto se rozdrobí (nastrouhat nebo namlít) máslové bebe sušenky (tak 150 - 200 gramů) a smíchat s rozpuštěným máslem (50-80 gramů, podle množství sušenek). Smíchá se to do velmi drobivého těsta, nedrží pospulu, to celé natlačit do vymazané nebo papírem vymazané dortové formy a vytvořit vyšší okraje.
Do toho připravit náplň ze dvou tvarohů (nejlepší je plnotučný, jednou jsem dělala z polotučného, a bylo to takový dost suchý), cukru, citronové kůry a dvou žloutků. Nalít na těsto, velmi opatrně rozetřít a upéct, dokud tvaroh nezačne zlátnout.
Po vychladnutí to můžeš polít čokoládou nebo dát ovoce se želatinou, cokoli.
Je to fakt výborný, vždycky, když to udělám doma, nebo někam na oslavu, tak se po tom jenom zapráší (ježiš, úplně jsem na dostala chuť)
Jako předkrm je výborné prosciutto se žlutým melounem, nějak to naaranžovat a je to bez práce a s velkým ohlasem
Cituji gumidek: Jako předkrm je výborné prosciutto se žlutým melounem
Mmm,tak to miluju,sakra,ted mám chutě. Tohle je opravdu lahůdka,taky doporučuji.
Recept na nejlepší salát, co jsem kdy jedla. A přitom je úžasně jednoduchý.
balíček mraženého špenátu (sekaný, ne protlak!),
1,5 hrnku kysané smetany,
hrnek majonézy,
1 zeleninová polévka v pytlíku (nasypat syrovou),
nasekané jarní cibulky,
plechovka sekaných žaludů.
Ze špenátu vymačkat vodu a všechno smíchat.
Dobrou chuť!
a mě hrnek majonézy ...
Já bych udělala jestli umíš pravé italské rizoto, třeba houbové s parmazánem... ne ten český ekvivalnet. A nebo upeč třeba kačenu, na apetitonline najdeš nejlepší recept... kačena se peče velmi pomalu, asi 13h při nízké teplotě a je pak výborná! K tomu zelí a knedlíky ... záleží, kdo budou další stolovníci,jestli babi s dědou, tak ti kačenu ocení, jestli mladí, tak bych volila něco lehčího jako to rizoto, nebo těstoviny, případně salát, brokolicový krém nebo tak něco
http://www.albert.cz/jnp/cz/radce_zakaznika/recept y/index.html
http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu /A-B
http://www.apetitonline.cz/recepty/rychly-vyber
a tuhle mám nejraděj http://ekucharka.net/
když chci něco vařit, tak vybírám podle dostupných ingrediencí a pro koho vařím
Cituji Lucrezia: mě to překvapuje celé
Mě taky Žaludy, polívka, majonéza
Cituji gumidek: prosciutto se žlutým melounem
Ano, ano, taky doporučuju ... nebo minišpízky z tygřích krevet a manga ... nebo sušené švestky s mandlí uvnitř zavinuté do plátku sibiřské slaniny a zapečené do křupava ... a v posledném Prostřeno bylo nějaké předjídlo s uzeným lososem, ale já už si nepamatuju co
Ještě jsem si vzpoměla, že jsem minule sklidila velký úspěch podáváním arabského chleba opečeného na troše másla na pánvi, přehnutého napůl a naplněného sýry : plátek uzeného eidamu, plátek ementálu, kousek Nivy, kolečko rajčete, ....
Cituji UsmejSe: plechovka sekaných žaludů
hm, to si máme jak představit ?
Aha, já automaticky místo žaludů používám nakládanou cizrnu, tak jsem to po zkopírování zapomněla upravit. Chěla bych je někdy ochutnat, ale prošla jsem snad všechny obchody v Olomouci a nikde nic. Nevíte někdo, kde by se daly sehnat?
Jo, složení zní šíleně. Když jsem dělala ten salát poprvé, tak i když mi o tom salátu kamarádka básnila, považovala jsem to za velkej experiment. Nicméně jsem byla velice příjemně překvapena výsledkem.
Reaguji na UsmejSe:
tie žalude sú zaujímavé,ale z našich dubov to vyrobiť po domácky nepôjde,obsahujú veľa horčiny i keď samotný žaluď je jedlý.Ale aj tak zaujímavé.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.