Ahoj, pečete makronky doma? Můžete si povšimnout, že u mě nic moc. Nenechala jsem odležet býlky a nemyslela jsem, že to je tak fatální chyba. Jaké jsou časté chyby při pečení a čeho se vyvarovat, aby se povedly a byla Makronka krásná s třapatou nohou?
Makronkyped peenm, zdlo se mi ve v podku i kdy hmota trochu lepila i po odleen
Makronky po upeen...nen to ono =( I kdy dobr to bylo =)
Takov je chci jednou mt!!!
Pekla jsem Italské z cukrového rozvaru a pracovalo se mi s těstem lépe než u klasických Francouzských. Troubu mám obyčejnou na 150 °C bez horkého vzduchu. Při pečení byly trochu nadýchané a pak spadly a jsou z nich takové piškoty =( Jak dlouho mám nechat odležet bílky, aby se to povedlo?
Takže já pekla makronky tento víkend dvakrát. Mně naopak tu sukýnku udělaly krásnou, ale první várka mi praskly navrchu a ty druhé byly zase tenké jak papír, ta vrchní čepička...taky bych uvítala nějaké vychytávky, rady... protože budu zkoušet dál
1509318_101520599818.jpg
Reaguji na Katuchka:
Sakra, ty jsou krásné. A jak dlouho jste nechala uleželé bílky? Já s nima pracovala hned, to bude asi chyba, že?
12 hodin venku na lince v hrníčku.. Dneska už mi nepraskly, ale mám je příšerně křehké...taky nevím, co vychytat...
Jestliže praskají, tak je moc vysoká teplota. Nejdůležitější je nechat je pořádně zaschnout než je dáte do trouby, klidně i 30 min, aby se zatáhly. Teď je i nejnovější menudomu o makronkách, chystám se je vyzkoušet právě podle tohoto receptu, u mého totiž musím hlídat přesné teploty a to mě moc nebaví
méně než
10 příspěvků
Cituji darig: Nenapadá vás, co dělat, aby se neslévali?
Dávat dál od sebe A nebo máš špatnou konzistenci moc tekuté - koukni na odkaz co sem vkládám, opravdu mi to moc pomohlo.
Jinak pro všechny, kdo si neví rady co dělají špatně doporučuji tohle video v odkazu říká tam všechny vychytávky
Mně se minule povedlo suprové těsto. Nesmí se přemíchat. Já už budu dělat jen z cukrového rozvaru, pže. se mi s těstem pracovalo mnohem lépe a bílky jsem zapracovávala postupně na 3x. Těsto nesmí uplně téct. Na plech stačí udělat malá kolečka a těsto se pak ještě rozleze trošku do stran, zahladí se všechny nerovnosti a vytvoří se lesklá vrstva. Když těsto moc teče, je přemíchané, když nechává špičky, tak moc málo. Muj první pokus byl katastrofální. Těsto ze sáčku moc teklo a většina koleček se mi spojila. Ta kolečka se mi nikdy nevedou stejně velká i když krásně kulatá jsou, ale vždycky najdu 2 stejné velikosti na slepení. Podložka je pro mě zbytečná, pečící papír uplně stačí. Navíc podložka má většinou kolečka moc malá a co jsem četla, jdou makronky špatně sundat. To chce zkoušet, já udělám ve čtvrtek třetí pokus, doufám, že už to bude vypadat jako makronka a ne jako piškot.
Ahoj nedávno jsem narazila na video kde to slečna vysvětluje opravdu krok po kroku a má je celkem povedené http://www.stream.cz/menudomu/10000925-vanocni-mak ronky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.