Prosím o radu, kdo máte zkušenost s domácí výrobou tohoto lektvaru.Je tam alkohol a prolisovaný - český- česnek.Nechá se 10 dní uzavřené v chladu a užívá se po kapkách jako antioxidant nebo proti vyššímu tlaku, cholesterolu atd.Po dvou dnech nám to nějak zmodralo,
není to na škodu?
Reaguji na verysek111: Budu spíš tipovat, ale selským rozumem mě napadalo, že to může být způsobeno tím, že alkohol je lehce kyselý a česnek reagoval na kyselejší prostředí zmodráním. Sama mám zkušenost, že nám český česnek zmodral po nalisování...navíc jsme měli takový, který měl i fialovomoudrou slupku, takže mě to příliš nepřekvapilo Myslím, že by to zabarvení nemělo mít vliv na kvalitu, ale raději bych počkala na reakci nějakého chemika nebo v tomto směru vzdělané osoby
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.