Byly jsme s dcerkou nakoupit v Lidlu a ona tam viděla pečící plech na 6 medvídků, samozřejmě mně ukecala.
Dneska jsme je dělaly a dala jsem do každého lžičku nugety, jako je to u těch kupovaných. Při pečení ale ta nugeta kleska ke dnu a přilepila se na formu, takže po vyklopení má každý méďa v bříšku díru
Myslím, že je to tím, jak je nugeta hustší a těžší než to těsto, neděláte je někdo doma?
tu nugetku tam musíš vstříknou injekcí po upečení...kup si nějakou cukrářskou,nebo velkou lékařskou..tahle se třeba plní i smažené koblížky marmeládou v obchodech
Tak to by mě nikdy nenapadlo že to plní takhle, super nápad. taky to zkusím a uvidíme jak dopadnu.
Reaguji na Janissinka:
to asi ano, ale já když dělám koblihy doma dávám marmeládu předem když dělám kuličku. Tohle se asi dělá strojově ty koule. stejně děkuji za info
Nebo jsem někde četla, že se má dát do formičky trochu těsta- dát péct a až těsto trochu ztuhne, tak dát nugetu (čokoládu), zalít těstem a dopéct.
No to je právě to, co jsem nechtěla, špinit kvůli 6ti "bobkům" nugety plnící pistoli. Nugeta je tuhá a blbě se to do ní plní. Ideální je nabrat na lžičku a dát rovnou do formičky. V receptech na netu jsem to tak viděla http://bucifousek.webgarden.cz/buchty-moucniky/per nikovy-brumici-s-nutellou-2.html , tak jsem myslela, že mi to projde.
Bohužel méďové vypadaly, jak když je někdo vykuchal.
Cituji lentilkah: Nebo jsem někde četla, že se má dát do formičky trochu těsta- dát péct a až těsto trochu ztuhne, tak dát nugetu (čokoládu), zalít těstem a dopéct.
To je dost riskantní, protože se pečou tak 15-20 min, záleží jaký máš těsto a správně by se prvních 15 minut neměla otvírat trouba, aby ti těsto nespadlo, takže do toho se pouštět raději nebudu.
No nevadí, medvědi už jsou snědený díra nedíra.
Reaguji na prskafka:
brumíky taky peču a pokud mám řídké těsto, tak mají děravá bříška. Těsto musí být hustší. Když je první várka nepovedená, přidám mouku. Jinak používám klasické bábovkové těsto a formu vymažu máslem aby se brumíci vyklopili.
Reaguji na lupinka: My právě máme nejraději to bábovkové nebo piškotové těsto, aby to bylo co nejpodobnější těm kupovaným. Do toho tužšího se mi nechtělo jít, protože je to pak takové hutnější, až dusivé. Ještě zkusím marmeládu.
Jinak v tom odkazu je má paní pěkné, ale asi to bude tím, že to perníkové je hutnější.
Vyklopit šly ale dobře, vytřela jsem je mašlovátkem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.