Cituji bobulinka: jenom tak na okraj - ted říkala kolegyně, že ledničku myje pokaždé, když donese nákup - tj. denně? jsem tedy totální prase asi )
Uf tak to ještě, že nakupuji jen 1x týdně (v týdnu jen pečivo) ...ale stejně umývám spíš podle potřeby, nepravidelně.
Cituji pliska: jak na mě ta pokladní pospíchá
Nakupování jídla mi nevadí, ale u tý kasy je to děs, kor když jdu sama...vždycky pani pokladní poprosím, jestli může zpomalit, zbytečnej stres, pak na mě lidi ještě koukaj, jak "mladá" neumí naskládat věci do tašek
Ale jinak si to užívám, v klídku a pohodě si čtu etikety ( přítel či kamarádka mi za to nadávaj, že zbytečně zdržuju, ale prdim na ně, nechci být pohodlný spotřebitel, který šoupne do košíku to nejlevnější, nejtučnější, plný éček atd), nejíme zcela zdravě, ale proč si nevybrat to lepší.
V lednici standartně mívám:
vajíčka, Floru, mrkev, pórek, kyselé okurky, mléko, fazole, zelí, masox, nějaké jogurty, kečup, sýry, uzeniny skoro vůbec, kysanou smetanu - to je takovej základ...pak dle vaření.
V mražáku:
kosti na vývar(různé), zeleninu-různý druhy, maso-hl. kuřecí a hovězí, houby(letos prvně mnou nasbírané) špenát.
Ve špajzu:
cukr, mouku(už jen celozrnou-dělám z ní vše), čočku, fazole, rýži, plno těstovin, brambory, olej(slunečnicový a olivový), hoooodně cibule a česneku(jen českého), koření, nějaký kompot od babičky...
Je mi 23, když jsem se v 19 osamostatnila a začala žít s přítelem polívky v pytliku, omáčky v konzervě, hotové jíšky atd. byli můj základ k vaření, teď už nic takového nekupuju a radši vše uvařím od základu...a jsem za to na sebe pyšná a vaření mě fakt baví.
blanž
jo přesně je to z Peny, což mě dost překvapilo, nikde jinde tak vysoký podíl masa nemají
framboise
se mi ulevilo, já když tam dávám něco a vidím něco fakt špinavýho, tak to umyju, utřu...ale jinak spíš, když to na mě padne, tak všechno vyhážu a vymyju. ale každý den neeeeeeee. ale jak jsem byla z té kolegyně včera trošku rozhozená, vydrhla jsem večer ledničku zevnitř zvenku )
Přes týden se v lednici najdou jen jogurty, zelenina, kočičí konzervy a alkohol Plná je až o víkendu, když jedeme nakoupit
Cituji jataky: Jídlo
Taky mne to napadlo...
Tedy dnes... Ale bývávaly časy, kdy se v lednici našly i materiály na fotografování a v komoře zvětšovák a chemie na vyvolávání fotek...
Kde skladujete česnek a cibuli? Doma to máme v ledničce, ale přítel zase ve spíži..
Lednice:
Zelenina - většonou několik druhů salátů + rukola, čerstvý špenátk,mrkev, rajčata, okurky...
francouzská zálivka, cesar zálivka
Sýry (plátkový, cottage, modřenín, balkán...). Jogurty, mléko, kefír.
šunka - já kupuji 95procentní v Intesparu.
Několik druhů horčiče(hodně jako suvenýry z dovolené) +kečup ale ten není v lednici ale ve spíži - nesnáším studený kečup.
Několik druhů vína - asi tak dvě tři lahve. Občas přítel pivo.
Jídlo pro psa.
A pak maso podle toho co vařme - třeba dnes je tam celý kuře....a já si moc nevím rady co s ním. Co s prsama to vím,ale zbytek budu muset vymyslet.
A ve spíži: cibule, česnek, brambory, kečup, oliv.olej, několik druhů těstovin, koření, a jako nouzovka plechovka tunáka a plechovka fazolí
Pročetla jsem celou diskuzi a všimla jsem si, že hodně z vás skladuje zeleninu a ovoce v ledničce. To tam dáváte např. i banány, pomeranče nebo rajčata?
Já právě do ledničky ovoce ani zeleninu nedávám, vadí mi, jak je to potom studený mam to na lince v ozdobný misce tak se to aspoň u nás rychleji sní
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.