Ahoj, chci se zeptat, na co používáte vypečené sádlo např. z kachny, bůčku...? Jak dlouho se dá skladovat v lednici? Díky
Sádlo do sklenice nebo dózy s víčke a do lednice nebo mrazáku. Vydrží klidně několik měsíců. A použití, namazat na chleba nebo použít pod maso nebo na smažení místo oleje (nebo půl na půl).
Cituji whitelily: do sklenice
Cituji whitelily: namazat na chleba nebo použít pod maso
Přesně tak. Nebo pod vajíčka na smaženici, na osmažení cibulky, ... a z toho kachního dělám slané krekry k pivu.
Chleba se sádlem a cibulí, mňam .
Teď je zase návrt sádla (příznivci tvrdí, že je pro tělo přirozenější než margaríny apod.) na vaření, resp. pečení, smažení apod.
Vydrží opravdu dlouho. V lednici máme "sádelňáček", do kterého průběžně sádlo lijeme (např. i ze slaniny, když dělám vajíčka na slanině apod.)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.