arrow
profile_image
kivus
od 27. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já jsem teda pekla poprvé v životě pekla beránka a světe div se . . . fakt vypadá jak beránek

arrow
profile_image
Lucittaa
od 17. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

u nás se peče takyklasika beránek, mazanec a perníčkvelikonoční motivy) klasika ale chutná to všem

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Misha152: tak se musím trochu vytáhnout

Koukám že jsme na tom úplně stejně, taky jedu k přítelovým rodičům tak chci nějakou ňaminku

arrow
profile_image
sonicka
od 30. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já upeču mazanec a vytáhnu z mrazáku vánoční cukroví a jen ho přejmenuju na velikonoční.

Reaguji na sonicka:

vidím,že nejsme jediní,kdo zmrazují zbytky Vánočního cukroví..
Jinak pečeme taky perníčky a nějakou buchtu.

arrow
profile_image
Lucittaa
od 17. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

jinak k buchtám, velmi příznivé ohlasy mám třeba na pudinkovou buchtu, tak třeba pro inspiraci:

Piškot: 5 žloutků
12 dkg mouč.cukru
vyšlehat do husté pěny

Přidat: 1 vanil.cukr
1 dcl vlažné vody
1 dcl oleje
25 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
Nakonec opatrně vmíchat sníh z 5 bílků a 12 dkg cukru.

Z těsta odebereme cca 1/3, do které dáme kakao.
Světlé těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, cik cak polejeme tmavým.
Dáme vařit 2 vanil.pudinky do 3/4 l mléka a 3 lžíce cukru.
Těsto na plechu polejeme horkým pudinkem.
Pečeme na 180st. asi 25 minut, až je piškot růžový.
Na ještě horký piškot natřeme 3 zakysané smetany se 3 lžícemi cukru.
Vychladlé posypte instantní kávou v prášku /ne granule/ a skořicí nebo kakaem.
Podáváme vychlazené nejlépe 1 den.

arrow
profile_image
Majiiinka
od 29. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lucittaa:
Přidávám se, úplně úžasná buchta, i kdž my dáváme více pudinku a máme jen jednobarvné těsto, ale určitě taky výborný

Berana z ořechového třeného těsta a chlebíčky .... víc se mi nechtělo, stejně jsem celé svátky v práci.
Jinak, dávám tip na řešení situace " co s nespotřebovaným beranem" , která vždy u nás po velikonocích vyvstane, protože mám velkou formu: dělám z něj maďarský dezert Šomloi halušky, původní recept je zde. Mne se osvědčilo nakrájet berana na tenké plátky, případně vždy dva spojit dobrým malinovým džemem, nakrájet ještě na kostky a zalít v plytší míse čokoládovým krémem z receptu. Navrch šlehačku ...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené