u nás se peče takyklasika beránek, mazanec a perníčkvelikonoční motivy) klasika ale chutná to všem
Cituji Misha152: tak se musím trochu vytáhnout
Koukám že jsme na tom úplně stejně, taky jedu k přítelovým rodičům tak chci nějakou ňaminku
Reaguji na sonicka:
vidím,že nejsme jediní,kdo zmrazují zbytky Vánočního cukroví..
Jinak pečeme taky perníčky a nějakou buchtu.
jinak k buchtám, velmi příznivé ohlasy mám třeba na pudinkovou buchtu, tak třeba pro inspiraci:
Piškot: 5 žloutků
12 dkg mouč.cukru
vyšlehat do husté pěny
Přidat: 1 vanil.cukr
1 dcl vlažné vody
1 dcl oleje
25 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
Nakonec opatrně vmíchat sníh z 5 bílků a 12 dkg cukru.
Z těsta odebereme cca 1/3, do které dáme kakao.
Světlé těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, cik cak polejeme tmavým.
Dáme vařit 2 vanil.pudinky do 3/4 l mléka a 3 lžíce cukru.
Těsto na plechu polejeme horkým pudinkem.
Pečeme na 180st. asi 25 minut, až je piškot růžový.
Na ještě horký piškot natřeme 3 zakysané smetany se 3 lžícemi cukru.
Vychladlé posypte instantní kávou v prášku /ne granule/ a skořicí nebo kakaem.
Podáváme vychlazené nejlépe 1 den.
Reaguji na Lucittaa:
Přidávám se, úplně úžasná buchta, i kdž my dáváme více pudinku a máme jen jednobarvné těsto, ale určitě taky výborný
Berana z ořechového třeného těsta a chlebíčky .... víc se mi nechtělo, stejně jsem celé svátky v práci.
Jinak, dávám tip na řešení situace " co s nespotřebovaným beranem" , která vždy u nás po velikonocích vyvstane, protože mám velkou formu: dělám z něj maďarský dezert Šomloi halušky, původní recept je zde. Mne se osvědčilo nakrájet berana na tenké plátky, případně vždy dva spojit dobrým malinovým džemem, nakrájet ještě na kostky a zalít v plytší míse čokoládovým krémem z receptu. Navrch šlehačku ...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.