arrow
profile_image
misutka
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mám v receptu,kvásek dobře rozředíme mlékem a zastálého míchání vlijeme do polévky.

tohle je snad snažší vygooglit ne?

Kvásek se používá při pečení, nebyla to záklechtka?

arrow
profile_image
Saga
od 26. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kvásek do polévky? To si teda nedokážu představit.. Kvásek je mléko, cukr, kvasnice...

arrow
profile_image
misutka
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ano do polévky,našla sem recept proto se ptám,

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Co to je za polévku? Nějaká drožďová? Je to asi myšleno tak, že rozředíš droždí mlékem a vliješ to do polévky. Protože kvásek už je droždí rozředěné vlažným mlékem s trochou cukru.

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kvásek je opravdu droždí ve vlažném mléce s trochou cukru. Jednou jsem jedla drožďovou polévku, taková to byla béžová voda, třeba to je zrovna recept na ni. Ale moc mi nechutnala. Polévka s drožďovými knedlíčky nebo drožďová pomazánka mi chutnají moc.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kvásek může být i hladká mouka rozkvedlaná s vodou nebo mlékem

Reaguji na vlastina9:
Takže krajový výraz pro záklechtku...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lusinda: Přesně tak..

arrow
profile_image
wmichaela
od 8. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

63

Kvásek je žitná mouka a voda, několik dnů kvašené. Během kvašení se ještě přidává trochu mouiky a vody každý den. Přes gůgl se dá najít spoustu odkazů na výrobu opravdického kvásku.

arrow
profile_image
DekadentniMisa
od 6. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V tomhle přépadě je asi myšlem pekařský kvásek, který se přidává do těsta při pečení chleba. Dá se to koupit v pekárně (ne v rozpékárně v supermarketu). V Polsku u toho dělají moc dobrou polévku. Dá se to vyrobit doma, když namočíte pár kůrek z žitného chleba s hrstí vloček ve vodě a necháte to 3 dny kvasit na teplém místě. Upozorňuju, že to od pohledu vypadá děsně nechutně, ale v polévce je to výborné. Jo a pokud by se objevila plíseň, tak vylít.

arrow
profile_image
fuzzy
od 19. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

no jasný, to je normálně chlebový kvásek, když je to do polévky...není to něco jako kyselo, ta polévka? Kupuje se to v pekárnách..

arrow
profile_image
misutka
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Je to chlebový kvásek.Na polévku jmenuje se jilemnické kyselo.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené