tohle je snad snažší vygooglit ne?
Kvásek se používá při pečení, nebyla to záklechtka?
Co to je za polévku? Nějaká drožďová? Je to asi myšleno tak, že rozředíš droždí mlékem a vliješ to do polévky. Protože kvásek už je droždí rozředěné vlažným mlékem s trochou cukru.
Kvásek je opravdu droždí ve vlažném mléce s trochou cukru. Jednou jsem jedla drožďovou polévku, taková to byla béžová voda, třeba to je zrovna recept na ni. Ale moc mi nechutnala. Polévka s drožďovými knedlíčky nebo drožďová pomazánka mi chutnají moc.
Reaguji na vlastina9:
Takže krajový výraz pro záklechtku...
Kvásek je žitná mouka a voda, několik dnů kvašené. Během kvašení se ještě přidává trochu mouiky a vody každý den. Přes gůgl se dá najít spoustu odkazů na výrobu opravdického kvásku.
V tomhle přépadě je asi myšlem pekařský kvásek, který se přidává do těsta při pečení chleba. Dá se to koupit v pekárně (ne v rozpékárně v supermarketu). V Polsku u toho dělají moc dobrou polévku. Dá se to vyrobit doma, když namočíte pár kůrek z žitného chleba s hrstí vloček ve vodě a necháte to 3 dny kvasit na teplém místě. Upozorňuju, že to od pohledu vypadá děsně nechutně, ale v polévce je to výborné. Jo a pokud by se objevila plíseň, tak vylít.
no jasný, to je normálně chlebový kvásek, když je to do polévky...není to něco jako kyselo, ta polévka? Kupuje se to v pekárnách..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.